Resor till Montebello Vicentino

Mysigt samhälle nära vinlandskap

Montebello ligger nära motorvägen mellan Verona och Venedig vilket gör den till en perfekt utgångspunkt för spännande utflykter i området, både om man önskar besöka de många kulturstäderna, Gardasjön eller vinområdena Soave och Valpolicella.

Litet samhälle i Soave vindistrikt

Montebello Vicentino är en av många trevliga byar som ligger i det berömda vinområdet Soave (härifrån utgår bl.a. vinrutten Strada del Recioto), endast 30 km från Verona och ca. 20 km från Vicenza.

Karta över Montebello 

Klicka på kartan härunder för mer information om hotell och andra semesterboende i byn samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Skandinavien.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Letar du efter den perfekta semesterbostaden i Montebello? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den lilla byn. 

Ange endast datum och antal personer för att se en översikt över tillgängliga boende i din önskade semesterperiod. Det blir nästan inte enklare att hitta det perfekta boende till din nästa semester i Italien.

Transport

Vill du flyga är närmaste flygplats till Montebello Veronas flygplats. Det är heller inte långt till Venedigs flygplats och Trevisos flygplats.

Byn har en liten tågstation med förbindelse till Verona och Venedig. Härifrån kör även en rad bussar. Trots de offentliga transportförbindelser väljer många att boka en hyrbil som man ofta har behov för under sin semester. En bil gör det i de flesta tillfälle enklare att komma omkring till regionens sevärdheter och ifall man behöver åka och handla.

Planerar du att bila från Sverige ska du räkna med en bilresa på drygt 1.700 km. Med en övernattning på vägen blir resan behagligare. Under sommaren är trafiken tätare och du ska därför räkna med längre körtid och en del köer.

Tips och råd till din bilsemester till Italien

Restauranger och shopping

I Montebello Vicentino råder en lokal stämning utan det helt stora utbud, dock finner du både en tobakshandel, bank, internetpoint, några få restauranger och caféer runt torget Pizza Italia som rent faktiskt utgör centrum. I utkanten av byn finner man även byns supermarket.

Dessutom är det endast få minuters bilkörning till ännu flera matställen och inköpsmöjligheter i de andre små landsbyar i området.

Utflykter från Montebello Vicentino

Det är upplagt att besöka sevärda Verona. Här väntar ett vackert centrum med torgplatser, shopping och inte minst den väldiga Arenan där du kan uppleva opera under bar himmel om sommaren.

Läs mer om upplevelserna i Romeo och Julias Verona

Lite mindre känd men ack så intressant är Vicenza som bjuder på ett historiskt centrum som avspeglar sig i de vackra byggnader från Renässansen samt de små stämningsfulla gator.

Du bor nästan mitt i mellan två av Italiens mest populära destinationer: Gardasjön och Venedig. Båda kan varmt rekommenderas för en dagsutflykt när du bor i Montebello Vicentino. Vid Gardasjön väntar både vacker natur och trevliga städer längs vattnet, precis som Venedig i sig själv rymmer nog med sevärdheter till en hel semester för sig.

Utöver de många intressanta kulturstäder i området och Gardasjöns attraktioner är en resa till denna del av Italien naturligtvis också en chans för att fördjupa sig i några av världens mest kända vindistrikt. Du bor nära både Soave och Valpolicella vindistrikt, som är en enastående chans för att hålla en semester med goda viner och gastronomi som högsta prioritet.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montebello Vicentino