Resor till Mogliano Veneto

Mogliano Veneto ligger precis mitt mellan Treviso och Venedig. Staden har därför ett strategiskt bra läge om du vill utforska en del av norra Italiens mest kända attraktioner, inte minst för att det finns bra tågförbindelser från Mogliano Veneto till resten av regionen.

Stadens stazione ligger i centrum så när du vill på utflykt går det lätt att ta sig inte minst till Venedig. Det går till exempel regelbundna tågförbindelser till Venezia Santa Lucia (ca. 15 min.) om du skulle vilja besöka den berömda kanalstaden. Kliver du av lite innan i Venezia Mestre så går det förbindelser härifrån vidare till städer som Padova, Vicenza och Verona. Har du kört hit eller hyrt en bil så är möjligheterna till spännande utflykter också många.

Upplev det äkta Italien i Mogliano Veneto

Även om Mogliano Veneto inte är till närmelsevis så känt eller rikt på sevärdheter så är staden ändå en charmerande bekantskap. Reser du hit kan det därför rekommenderas att lägga lite tid på att upptäcka Mogliano. Inte minst när det gäller de gastronomiska upplevelserna så är staden inte sämre än sina berömda grannar.

Innan du slår dig ner på en uteservering bör du gå en tur genom de fridfulla gatorna som vittnar om att det i motsats till regionens mer kända resmål ännu inte är så många turister som reser till Mogliano Veneto. Detta gör att stadens invånare under den största delen av året har staden för sig själva och att du som besökare här kan få uppleva ett mer autentiskt Italien.

En stor del av den yttre staden består av fridfulla villakvarter medan det i den gamla stadskärnan nära järnvägsstationen finns både affärer och ett bra utbud av restauranger. Här hålls dessutom en gång i veckan en marknad då du kan se bodar bågna under färska grönsaker, fisk, kött och andra lokala delikatesser vilket även restaurangerna drar fördel av . Även om du bara är på jakt efter en souvenir så är stämningen på den lokala marknaden mercato värd att uppleva.

Du kan dessutom ha turen att din resa till Mogliano Veneto sammanfaller med en av de festivaler eller andra speciella händelser som äger rum här i Mogliano under årets lopp. Mogliano är till exempel känt för sin medeltidsfestival som går av stapeln varje år i september och för sin julmarknad i början av december.

Boka resan till Mogliano Veneto nu

I Mogliano Veneto får du den optimala utgångspunkten för en oförglömlig resa. En lång rad av norra Italiens största sevärdheter och attraktioner ligger inom kort avstånd med både tåg och bil. Innan du kommer så långt är det viktigaste för resan naturligtvis att hitta rätt semesterbostad.

Det kan du göra i sökmotorn här på sidan där vi har samlat de hotell och semesterbostäder som vi har handplockat i Mogliano Veneto. Du kan samtidigt boka dina flygbiljetter till Italien, du väljer själv om du vill söka på resor från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Bokar du en paketresa med flyg och hotell är du dessutom säkrad av resegaranti. Så fungerar det när du reser med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Mogliano Veneto

Populära hotell i Mogliano Veneto

Italien, Norra Italien, Veneto, Mogliano Veneto
8,9
Mycket bra
838 omdömen
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Avstånd till centrum: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Veneto, Mogliano Veneto
8,9
Mycket bra
867 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 35 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Mogliano Veneto
9,5
Fantastiskt
385 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi