Resor till Misurinasjön

En vidunderlig sjö i Dolomiterna

Andas in den friska luften och beundra den största naturliga sjön i den östra delen av Dolomiterna - välkommen till Misurinasjön.

Sjön, som mätar knappa 2,6 km i omkrets, med ett djup på cirka 5 meter, bjuder in till härliga promenader. Från Misurinasjön, som ligger i kommunen Auronzo di Cadore, kan du dessutom njuta av en betagande utsikt över bergen, bland annat de tre berömda bergstopparna (Tre Cime di Lavaredo).

Det speciella klimatiska förhållandet vid sjön, gör att luften är särskilt bra för andningssystemet, så det är inte konstigt att det är den enda platsen i Italien, där ett center som specialiserat sig på astmabehandlingar för barn, ligger här.

Utforska området 

Öster om sjön, hittar du bergskedjan Cadini Misurina, som är en del av Dolomiterna. Du kan vandra - eller ta dig fram på mountainbike - och utforska skogarna och bergen med de mest fantastiska panoramautsikterna över det omkringliggande landskapet. När sjön fryser till om vintern, uppstår en helt särskild miljö.

Karta över Misurinasjön

Genom att klicka på kartan över Misurinasjön här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Misurinasjön? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga sjön.

Ange endast datum och antal personer för att snabbt få en överblick över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda semesterperiod. Klickar du på de enskilda bostäderna, får du en beskrivning över stället, för att du lättare ska kunna välja den mest optimala inkvarteringen för dig och dina behov.

Transport

Flygplatsen som ligger närmast Misurinasjön är Treviso flygplats. Det är dock inte mycket längre till Venedigs flygplats, som i perioder har direkta förbindelser med Sverige och Danmark.

För de flesta är en hyrbil det lättaste sättet att ta sig vidare från flygplatsen till semesterbostaden vid sjön. En minst lika bra anledning till att hyra en bil är dock, att du lättare kan komma omkring till områdets sevärdheter under löpet av semestern. Då bestämmer du också själv, när du vill stanna till för att njuta av den vackra utsikten.

Läs mer om bilhyra på Venedigs flygplats här 

Vill du köra hela vägen till den vackra sjön från Sverige, ska du räkna med en resa på cirka 1500 km från mellersta Sverige. Det är ett överkomligt avtånd, men kom ihåg att det kan vara tung trafik genom Europa under semesterperioderna.

Restauranger och shopping

Det finns inte ett stort urval av restauranger, men det ligger några få runt Misurinasjön.

Inköpsmöjligheterna precis vid sjön domineras av souveniraffärer - vill du köpa in varor i en riktig supermercato, får du köra till en av grannstäderna, t.ex. Cortina d'Ampezzo.

Utflykter runt Misurinasjön

Du kan spendera många timmar med att bara sitta och titta ut över sjön, men vill du uppleva mer på semestern, finns det också goda möjligheter för att åka på utflykter till andra vackra naturområden och sevärdheter i området. Det finns perfekta möjligheter att köra en tur till Dolomiterna. Det är underligt att tänka att denna särpräglade bergskedja, i huvudsak består av korallrev som samlats på botten för flera hundra miljoner år sedan. Idag utgör bergskedjan ett av de vackraste landskap du kan uppleva i Italien. Du kan spendera många dagar på att utforska alla områdena i Dolomiterna till fots, på cykel eller i bil. Här gömmer sig många oförglömliga semesterupplevelser i form av spektakulära utsikter och små charmiga bergsbyar.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Misurinasjön