Resor till Mirano

Charmig ort nära Venedig

Mirano ligger inte långt från mytomspunna Venedig. Här pratar vi om en stad som är typisk för regionen Veneto med flera palats och villor byggda av den venetianske adeln under 1500 och 1600-talet. En stad där de lokal samlas på gator och torg.

Mirano har som sagt en lång historia och bjuder på vackra byggnader, sköna omgivningar och genuin atmosfär. Till Venedig, som ligger öster om staden, är det ca 21 km vilket innebär att du kan kombinera natur med kultur utan större ansträngning.

Du har fler sevärdheter i din närhet


När du känner för att vidga dina vyer kan du bege dig till Padova med sitt mysiga centrum och välsorterade utbud. Du kan även ta en tur norrut till charmerande Treviso och det kända Prosecco-området. För sol, bad, fisk och skaldjur kör du sydöst till den mysiga och lilla kuststaden Chioggia, som ser ut som ett Venedig i miniatyr. Ca en kvart med bil söderut slingrar sig Brentafloden som är ett populärt besöksmål då den är kantad av vackra venetianska villor. Här kan du göra sköna promenader, trevliga cykelturer och paddla kanot.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Mirano

Vad tycker gästerna om i Mirano?

7,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner