Resor till Miane

Miane - semester med gastronomi, natur och historia

Miane är en liten landsby på ca. 3000 invånare som ligger i bergslandskapet väster om Treviso. I det lilla centrum ligger flera kyrkor, som härstammar från 1300- talet.

Staden präglas fortfarande av dess traditionella huvudaktiviteter som är lantbruk med vikt på djuravel och ostproduktion. Förutom kyrkorna i det lilla centrum är staden idag känd för den ena av dess två restauranger: Da Gigetto.

Espresso på den lokala

Ett besök i Miane ger möjlighet för att gå turer längs de vackra stigarna i bergen samtidigt med att man besöker de närliggande städerna Vittorio Veneto och Conegliano. Det är annars en helt vanlig provinsby där man kan njuta en god kopp espresso på den lokala baren tillsammans med de äldre som läser dagens tidning.

Karta över Miane 

Klicka på kartan härunder för mer information om närliggande hotell och semesterboende, avstånd till flygplatser samt städer i Skandinavien och Nordeuropa.Var ska du bo? Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter det perfekta semesterboende i eller runt Miane? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter som kan skapa ramen om din semester.

Ange endast datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterboende i din semesterperiod. Det blir nästan inte enklare att hitta det perfekta boende till din nästa drömsemester.

Transport

Vill du resa till Miane med flyg ligger Treviso Flygplats närmast. Det är dock heller inte långt till den större och mer populära flygplatsen vid Venedig - Aeroporto di Venezia Marco Polo.

För de flesta är en hyrbil det enklaste sättet att komma vidare från flygplatsen till sitt bokande semesterboende. Dessutom är det lättare att komma omkring till regionens många sevärdheter när man har en bil till förfogande.

Läs mer om bilhyra på Venedigs Flygplats

Planerar du att bila själv från Sverige ska du räkna med en tur på omkring 1.700 km. Boka eventuellt en övernattning på vägen ner om du inte orkar köra i ett sträck. Planera även för att det kan förekomma köer och mycket trafik genom Tyskland och Europa om sommaren.

Restauranger och butiker

Vi kan rekommendera ett besök på restaurangen Da Gigetto, som är välkänd som en gastronomisk höjdpunkt i Miane. Menyn på denna traditionella restaurang avspeglar säsongen och präglas av goda, lokala råvaror.

Det ligger ett supermarket mitt i stan där du kan köpa det viktigaste och lite till för din semester.

Utflykter och sevärdheter

Det finns fina möjligheter att ta på vandring eller cykelturer i de vackra bergen vid Miane. Har du en bil till förfogande är du också fint placerad för spännande dagsutflykter till några av de många andra städer och sevärdheterna i regionen.

Nära ligger också staden Conegliano som är en fin möjlighet för att gå på äventyr bland gamla monument, samt inte minst stifta bekantskap med områdets goda viner på stadens restauranger eller barer.

Är du intresserad av vin har du också hamnat helt rätt. Du befinner du således precis vid Prosecco vindistrikt - berömt för sina porlande viner. 

Sist men inte minst är du naturligtvis också ganska nära Italiens berömda kanalstad Venedig. Denna romantiska, om än ibland något överbesökta stad rymmer enligt vår mening upplevelser nog till ett helt liv. På en dagsutflykt bör du därför inte försöka att nå runt till allt, men ta det med ro utan att stressa. Det är det bästa sättet att njuta av den speciella atmosfären på de vackra torgen, små gränderna och enastående kanaler.

Läs mer om utflykter i regionen Veneto här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Miane