Resor till Mestre

Övernatta i Mestre nära Venedig

Mestre är en förort till Venedig och ligger på fastlandet på kort avstånd till själva Venedig. Från tågstationen i Mestre kan man ta direkttåget in till Venedigs centralstation, en tur som tar ca. 10 min.

Mestre är en förort till Venedig och ligger på fastlandet på kort avstånd till själva Venedig. Mestre för sig själv är inget särskilt men det är en utmärkt utgångspunkt för en semester i Venedig, för här finner man förhållandevis billig inkvartering, inköpsmöjligheter och även ett mindre urval av historiska sevärdigheter.

Runt om Mestre så har venetianerna etablerat sina industrier och köpcenter så det är hit de kommer för att storhandla, precis som att månag venetianare har sitt arbete här. Från tågstationen i Mestre kan du ta tåg direkt till Venedigs centralstation. Turen tar ca. 10 minuter.

Karta över MestreHur vill du bo i Mestre? Hotell, villa eller semesterlägenhet?

En semesterlägenhet i Mestre är en möjlighet att bo billigt nära Venedig. I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i staden. 

Vill du hellre bo helt inne i den berömda kanalstaden? Vi har även ett stort urval av semesterlägenheter i Venedig

Du behöver bara ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterboende i din semesterperiod. Lättare kan det nästan inte bli att hitta det perfekta semesterboende till din nästa drömresa i Italien.

Transport

Närmaste flygplats till Mestre är Venedig Marco Polo Flygplats. Det går som regel flera direktflyg till Venedig från Sverige och Skandinavien. Det är heller inte långt till flygplatsen vid Treviso.

Det tar bara 20-25 minuter med tåg att åka från Venedigs flygplats till Mestre. Har du planer om att utforska andra sevärdheter eller till exempel stränder i regionen under semestern är det dock upplagt att hyra en bil från flygplatsen.

Få mer information om bilhyra på Venedigs flygplats

Planerar du att bila från Sverige ska du räkna med en tur på minst 1.700 km från Sydsverige. Finn eventuellt ett ställe att övernatta på i sökmaskinen, om du inte orkar köra i ett sträck. Ha även med i planeringen att vägarna genom Europa om sommaren kan vara mycket trafikerade med en del köer. 

Restauranger och shopping

Det ligger flera restauranger, caféer och pizzerior i Mestre. Till efterrätt kan vi rekommendera att du besöker en gelateria och njuter en god italiensk glass.

Det finns likaså ett urval av inköpsmöjligheter i staden - så även ett apotek.

Utflykter från Mestre

"Se Venedig och dö" sjöng Lone Kellermann och Rockbandet i 1978, och det ligger något i det, även om det låter något dramatiskt. Adriatiska havets drottning är en av de städer du bör uppleva minst en gång i ditt liv. 

Då det är förbjudet att köra med bil in i själva Venedig är det enklast och mest praktiskt att ta tåget från Mestre. Det är en kort tur på bara 10 minuter.

I Venedig kan du lätt få hela dagen till att gå med att släntra runt bland de små gator och kanaler, slå dig ner på ett fint torg eller åka på en båttur på kanalerna. Då du bor så pass nära kan du ge dig god tid och eventuellt bli här till sent på kvällen när den värsta trängsel från dagsturisterna har lagt sig.

Venedig är dock långt från det enda utflyktsmål du kan besöka från Mestre. Kör till exempel en tur till det vackra Prosecco vindistriktet och besök några av de många charmiga vingårdar. Eller varför inte en heldag på vattenlandet Aqualandia vid Lido di Jesolo? Här är garanti för flera timmars kul för barn och badglada själar.

Lokala länkar

Venetos officiella turistsida finner du här

Få mer information om Venedig på stadens officiella turisthemsida här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Mestre