Resor till Marinella

Marinella är en charmig liten stad belägen i regionen Veneto i nordöstra Italien. Staden ligger vid Adriatiska havet och har en rik historia och kultur som kan spåras tillbaka till antiken. Området är också känt för sin vackra natur och rika matkultur. På en semester i Marinella kommer du högst troligen spendera långa dagar på stranden i grannstaden Bibione, som endast ligger en 12-minuters bilfärd bort. Stranden är en av de största och mest välbesökta stränderna i området. Här kan du kan njuta av sol och bad i det kristallklara vattnet, eller ta en promenad längs den härliga strandpromenaden.

Sevärdheter och utflyktsmål i och runt Marinella

För dig som är intresserade av historia och kultur, finns det flera sevärdheter att utforska i området. En av de mest imponerande är Basilica di San Giovanni in Laterano, en vacker romersk-katolsk kyrka som är rik på konst och arkitektur. Andra sevärdheter inkluderar Piazza del Popolo, ett historiskt torg med många kaféer och restauranger, och Villa Borghese, en vacker trädgård som är populär bland lokalbefolkningen.

För de som vill utforska området runt Marinella finns det flera intressanta utflyktsmål. En av de mest populära är staden Venedig, som ligger bara en kort tågresa bort. Venedig är känt för sina pittoreska kanaler, magnifika katedraler och vackra arkitektur - ett måste att se om du befinner dig på dessa breddgrader. Andra populära utflyktsmål inkluderar staden Padua, som är känt för sin katedral och vackra botaniska trädgård, samt staden Verona, som är berömd för sin vackra opera och romantiska kärleksberättelse Romeo och Julia.

Mat och dryck i Marinella

Det är svårt att äta dåligt på en resa till Italien och även området runt Marinella har sina lokala specialiteter att erbjuda sina besökare. En av de mest kända maträtterna i området är risotto al nero di seppia, en rik och krämig risotto gjord med bläckfisk. Andra lokala specialiteter inkluderar färsk fisk, skaldjur och flera lokala ostar som du kan smaka på en aperitivo innan maten. Missa inte heller att ackompanjera måltiderna med de utsökta vinerna från regionen Veneto, som till exempel Amarone, Valpolicella och Prosecco. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marinella