Resor till Marciaga

Spendera semestern i Marciaga med utsikt över Gardasjön

Marciaga ligger uppe över Gardasjön, på samma sida som Monte Baldo, ett vidunderligt läge. I denna gröna terräng är det anlagt en golfbana och härifrån är det inte långt till Verona - och det är endast några få kilometer ner till byn Garda.

Marciaga är Gardasjöns balkong. Denna pyttelilla landsort med endast 48 invånare har utsikt över den sydligaste delen av Gardasjön.

Härifrån är det inte långt till den kulturella staden Verona, och endast några få kilometer till nöjesfältet Gardaland. Utöver den flotta 18-hålsgolfbanan Ca'degli Ulivi, bjuder området på en rik möjlighet för ridning, bergsklättring, cykelturer och promenader på vackra vandringsleder. 

Du bör också ta turen om stadens charmiga kyrka från 1700-talet. Här ligger för övrigt också olika idrottsplatser och en liten lekplats, som barnen önskar springa av sig lite.

Karta över Marciaga

Klicka på kartan härunder för att få mer information om närliggande hotell och semesterbostäder samt avstånd till olika flygplatser och andra städer i Europa. Lediga hotell, lägeheter och semesterhus

Oavsett vilken typ av semesterbostad du söker i Marciaga, hittar du den i sökmaskinen här på sidan. Vi är experter på Italien och har handplockat de bästa semesterbostäderna sedan 1999. Därför hittar du alltid ett stort urval i sökmaskinen, nästan oavsett vilken region du vill åka till.

Ange endast datum och antal personer för att få en översikt på lediga villor, semesterlägenheter och hotell i själva staden, eller i resten av området. Det ligger flera liknande småstäder i närheten, där det också finna bra möjligheter att hitta den perfekta semsterbostaden. Du kan med fördel använda filterfunktionen för att hitta fram till rätt bostad för dig och din familj.

Transport

Som du kan se genom att klicka på kartan ovanför, är det bara 38 km till närmsta flygplats vid Verona. Det är dock inte långt heller till Venedig flygplats (159 km), vartill det finns fler flygförbindelser från Sverige och Danmark.

För de flesta flygresande är det praktiskt att hyra en bil med avhämtning på flygplatsen. det gör det både lätt att komma snabbt vidare till semesterbostaden, och ger samtidigt friheten att utforska Gardasjöns många sevärdheter under semester. 

Planerar du att köra till Gardasjön från Sverige, ska du räkna med en tur på cirka 1500-1600 km. Men en övernattning, eller två, längs vägen är det en överkomlig sträcka för de flesta. Kom dock ihåg att många av Europas vägar är mycket trafikerade under sommaren.

>>> Tips till en kör-själv-semester till Italien.

Restauranger och shopping

På grund av stadens storlek är urvalet av restauranger begränsat, men det ligger dock en pizeria i staden. I många av de närliggande småstäderna på berget ligger fler restauranger, vilka bjuder på många möjligheter att få smaka på det lokala köket. 

Utflyter från Marciaga

För barnfamiljer kommer en tur till Gardaland, Italiens största nöjespark, utan tvivel väcka glädje. Därutöver är Marciaga en perfekt utgångspunkt för att besöka många av de trevliga städerna vid Gardasjöns bredder. För det vuxna, kan det t.ex. vara intressant med ett besök på vinmuseet vid Bardolino, endast 6 km från Marciaga. Här kan du lära dig om druvans väg från vinstock till flaska och inte minst smaka på gårdens egna viner under fin vägledning. Du bör också överväga att avsätta tid för att besöka Verona. Här kan du både utforska historiska sevärdheter i den gamla stadskärnan, och njuta spännande kulinariska upplevelser på många restauranger. Missa inte den stora romerska amfiteatern, som delvis är uthuggen i klippsidan.

Lokala länkar

Hemsidan till vinmuseet vid Bardolino hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marciaga

Vad tycker gästerna om i Marciaga?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner