Resor till Marano di Valpolicella

I Marano di Valpolicella befinner du dig bara 14 kilometer nordväst om Verona och har dessutom Gardasjön inom nära räckhåll. Den lilla staden ligger med andra ord i det vackra böljande landskapet som utgör övergången mellan Alperna och Po-slätten. Överallt här ser du de vinodlingar som levererar druvorna till områdets goda viner av vilka framför allt Amarone har vunnit stor uppmärksamhet.

Är du vinentusiast så kan du på en resa till Marano di Valpolicella lätt använda det mesta av semestern till att utforska de många vingårdarna i Valpolicella och städernas mysiga vinbarer. Det finns dock även mycket annat att uppleva här. Det är självklart som gjort för att avsätta minst en dag till att utforska det närliggande Verona men det är även lätt att ta en tur till Gardasjön när du reser till Marano di Valpolicella. För eventuella längre utflykter så är både Venedig och Sydtyrolen intressanta möjligheter.

Bokar du en resa till Marano di Valpolicella så kan du med andra ord se fram emot att kunna uppleva ett helt pärlband av Norditaliens mest kända attraktioner. Med så många möjligheter på nära avstånd så kan du utan problem fylla hela semestern med nya spännande upplevelser varje dag. Skulle du någon dag bara känna för att koppla av så är själva Marano di Valpolicella ett härligt ställe för just det.

Perfekt för en riktig livsnjutarsemester

Även i Marano di Valpolicella har du rikliga möjligheter att smaka på goda lokala viner eller avnjuta en läcker måltid på någon av områdets fina restauranger. Står oförglömliga kulinariska upplevelser högt på önskelistan för semestern så är en resa till Marano di Valpolicella det helt rätta valet. Tillgång till bil är naturligtvis en fördel om du lätt vill kunna utforska områdets andra charmiga medeltidsstäder och vingårdar. Det betagande böljande landskapet med sina vinodlingar och fruktlundar inbjuder emellertid även till upptäckter till fots eller på cykel.

I Marano di Valpolicella är den mest iögonfallande byggnaden den lokala sockenkyrkan som med sin vackra kupol och sitt klocktorn är överraskande stor för en så liten stad. Kyrkan kan ses på långt håll när du kommer in i dalen nerifrån slätten. Inte så överraskande breder vinodlingarna ut sig ända fram till kyrkan. På det hela taget så är Marano di Valpolicella en mycket grön, öppen och ljus stad där du överallt kan se de vackra omgivningarna.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marano di Valpolicella