Resor till Longare

Longare - nära spännande kulturstäder

Namnet Longare kommer från det lokala utrycket longaria som betyder ett långt smalt rev. Denna lilla landsby uppstod under Medeltiden som hamnstad vid floden Bacchiglione.

Floden var en viktig trafikled för handeln så kontrollen av denna hamn stod ofta i strid mellan Padova och Vicenza. I krigstider mellan dessa tömde Vicenzarna floden på vatten så Padovanerna inte kunde använda den som transportmedel.

Karta över Longare 

Klicka på kartan här under för mer information om hotell, lantställe och andra semesterboende i området samt se en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

 Hotell, agriturismo eller semesterhus?

Letar du efter ett lantställe eller hotell på landet runt Longare? Även i en liten by som denna kan det vara svårt att få ett överblick över tillgängliga boendemöjligheter. Därför har vi i sökmaskinen här på sidan samlat våra aktuella urval av handplockade semesterbostäder i området.

Vill du uppleva äkta italiensk atmosfär på semestern? Så ska du kanske överväga möjligheten att boka någon av våra historiska villor i Italien

Ange enbart datum och antal personer för att få en översikt över de lediga boende i din semesterperiod. Det blir nästan inte lättare för dig att hitta det perfekta boende till din nästa semester i Italien.

Transport

Vill du flyga till Italien ligger Venedigs flygplats närmast Longare. Det är dock heller inte långt till Veronas eller Trevisos flygplatser, men ytterst få flygbolag från Skandinavien flyger dit.

Det kan rekommenderas att hyra en bil för en vistelse i området runt Longare. En hyrbil gör det i de flesta tillfälle lättare att komma runt samt få ut maximalt av semestern.

Vill du köra i egen bil från Sverige har du en bilresa på drygt 1.700 km framför dig. Delar man upp turen med en övernattning på vägen eller är flera som turas om att köra är turen ganska behaglig. Under högsommaren ska man dock förvänta en hel del trafik och kanske även köer på motorvägarna ned genom Europa.

Tips och råd till bilsemestern i Italien

Restauranger och shopping

Det finns endast ett par få matställen i själva Longare, men man ska endast köra få km för att finna goda restauranger i närområdet och grannbyarna.

I byns mindre supermarket kan du få det mesta i dagligvaror. För större inköp eller om du planerar att laga egen mat under semestern kan det rekommenderas att besöka någon stormarknad eller lokala handlare i närområdet. Det är dessutom en intressant upplevelse att göra sin inköp på någon av de lokala marknader där du förutom goda, lokala råvaror också har möjlighet att uppleva det italienska vardagslivet.

Ta på utflykt till kulturstäder

Longare ligger perfekt för utflykter till dessa två vackra och fascinerande städerna: Vicenza ligger endast 10 km bort och till Padova är det endast 30 km. Såväl Padova som Vicenza erbjuder ett stort urval av aktiviteter.

I Vicenza kan man njuta av de lugna gatorna och de vackra byggnaderna eller bara njuta av ett gott glas Soavevin från backarna omkring staden samtidigt som man inser att få turister hittar hit då de har allt för brottom att ta sig från Verona till Venedig.

Missa inte Padova

I Padova bör man inte missa Giottos mest imponerande kalkmålningar från början av 1300-talet i Cappella degli Scrovegni där alla kyrkans väggar från golv till tak är utsmyckat med stora fresker från Jesus liv.

I Padova finner man också många vackra byggnader från Medeltiden och omkring Palazzo della Ragione arrangeras varje dag en stor marknad där man kan köpa allt från frukt, grönsaker och ost till kläder och skor. I centrum ligger Café Pedrocchi som var ett av de mest berömda samlingsplatserna för den skara människor som under mitten av 1800-talet arbetade för Italiens enande och Veneto regionens självständighet från Österrike. Den enorma kyrkan som är vigd åt stadens mest kända helgon Sankt Antonius från Padova (han med grisen) är ofta platsen för högmessor och besöks varje år av hundratals pilgrimmer.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Longare

Vad tycker gästerna om i Longare?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner