Resor till Lido di Jesolo

Lido di Jesolo är känd och älskad av många. Boka en resa till Lido di Jesolo och få allt du kan önska av strand, hav och semesterstämning.

En av barnfamiljernas absoluta favoriter ligger utanför Venedig. Och en resa till Lido di Jesolo ger dig både strand, sol, storstad och kultur på en och samma gång. Boka resan till Lido di Jesolo med flyg från Danmark eller Sverige, hämta upp en hyrbil på flygplatsen och installera dig i en härlig semesterbostad. Mer än så behöver du inte göra!

I Lido di Jesolo finner du mycket av det som framför allt barnfamiljer kommer till Italien för, nämligen en lång sandstrand, långgrunt vattnet, massor av underhållning och nöjen som passar alla åldrar samt ett bra utbud av allt mellan himmel och jord. Dessutom har du här en lång gågata späckad med butiker, med betoning på lång. Och du bor nära mytomspunna Venedig.

Badsemester för alla generationer

Lido di Jesolo är känt och älskat av många, så även bland oss skandinaver - inte minst för det stora utbud av aktiviteter som framför allt barnfamiljer letar efter. Och det är inte bara barnen som trivs här, utan även par och ungdomar. Den livliga orten är mycket välskött och erbjuder allt från prisvärda affärer och restauranger till lite mer exklusiva.

Öst och väst, Lido di Jesolo är bäst

Staden sträcker sig över hela 17 kilometer längs med den Adriatiska kusten i den nordliga delen av Italien, inte så långt i från sagolika Venedig. Man kan säga att staden mer eller mindre är uppdelad i två delar; den östra och den västra. I båda stadsdelarna finns det flera aktiviteter, prisvärda butiker och trevliga restauranger. Den östra delen är något lugnare och här är stranden också lite bredare. Den västra delen har å andra sidan ett större utbud och det är här de flesta hotell ligger.

Du tar dig smidigt från den ena delen till den andra och skulle benen bli för trötta kan du alltid ta lokalbussarna som kör hela dagen. Eller hyra en cykel för 2, 4 eller 6 personer. Den långa huvudgatan är uppdelad av olika torg och kvällstid när gatan stängs ner från trafik, mellan kl. 20.00-06.00, förvandlas den snabbt till en bred gågata med liv och rörelse, som faktiskt blir en av Europas längsta.

Att ta sig fram på cykel i Lido di Jesolo är mycket vanligt och på flera ställen kan du hyra en så kallad "cykelvagn" med plats för upp till 6 personer – en upplevelse som hela familjen, speciellt barnen uppskattar. Bland annat kör ett litet minitåg runt i staden.

Sommarliv och glada dagar

Utanför staden, i den västra delen, ligger ett stort vattenland med massor av aktiviteter för både barn och vuxna. och det är även i detta område du har stadens diskotek. Dessutom finns det i Lido di Jesolo en gokartbana, ett roligt tivoli, en golfbana och många andra roliga och uppskattade aktiviteter. Trots att flera av dessa ligger i utkanten av staden har du ändå ett behagligt avstånd hit.

Spännande utflykter från Lido di Jesolo

Lido di Jesolo är en av de italienska badorter som ligger närmast Sverige: 1516 km från Malmö och 1742 km från Göteborg. Härifrån kan du göra många trevliga utflyktsmål: Venedig ligger bara 45 km bort och du tar dig smidigt dit med buss eller bil till Punta Sabbione eller Treporti och sedan den sista biten med båt. Det är utan tvekan det charmigaste sättet att komma till Venedig och samtidigt slipper du dyra parkeringsavgifter i de stora parkeringshusen utanför staden.

Du har många fler sevärdheter i din närhet som t. ex. den vackra staden Treviso, Padova, Verona, Gardasjön, med Valpolicella och Prosecco vindistrikt. Är du intresserad av shopping kan du ta en runda till Noventa di Piave, en outlet med kända märken.

Hos Escapeaway hjälper vi dig gärna med att boka det rätta hotellet eller semesterlägenheten i Lido di Jesolo. Våra erfarna medarbetare har besökt alla våra utvalda semesterbostäder vilket säkrar dig tillgången till den höga kvalitet som Escapeaway är känt för.

Lido di Jesolo - paketresor med resegaranti

Res med Escapeaway till Lido di Jesolo och välj bland vårt stora urval av hotell, campingplatser och semesterlägenheter. Beställ din resa online, inkl. flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transfer, och få det lägsta priset. När du beställer en paketresa, är du automatiskt skyddad av Paketreselagen och en resegaranti, liksom vi har tecknat en utvidgad ansvarsförsäkring för alla som reser med oss. Med Escapeaway kan du resa till alla flygplatser i Italien och du väljer själv avresedatum och reslängd. Ska du resa till Lido di Jesolo, är det Venedig flygplats som ligger närmast (några få km från staden). Alternativa flygplatser är Treviso, Verona, Bergamo och Bologna, men från dessa ska du beräkna mellan 2-3 timmars bilfärd för att komma fram till Lido di Jesolo.

Hotell i Lido di Jesolo

Mer information inför din resa till Lido di Jesolo

Lido di Jesolo, belägen i regionen Veneto i nordöstra Italien, är en av de mest kända badorterna vid norra delen av Adriatiska havet. Staden har cirka 25 000 invånare, men detta antal ökar kraftigt under sommarsäsongen, när staden fylls av glada badgäster från hela nordöstra Italien - bland annat från Venedig, som endast ligger 45 km bort - och tusentals av utländska semesterfirare.

Lido di Jesolo har hela 17 km strand som sträcker sig längs med det Adriatiska havet, som framförallt är populära bland barnfamiljer då stränderna är breda - framförallt de i den östra delen av staden - och vattnet är långgrunt. Samtidigt har staden ett stort urval av butiker och restauranger och massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen, så du kommer aldrig att ha tråkigt. Exempelvis, ligger ett stort vattenland med massor av aktiviteter för både barn och vuxna utanför staden, liksom det finns möjlighet att ha skoj på en gokartbana, på ett tivoli eller på en golfbana. Det finns också många ställen där du kan hyra en cykel .

Under sommaren förvandlas stadens huvudgata till en av Europas längsta gågator med massor av liv om kvällarna på alla olika Piazze (torg). Och för de yngre och/eller mer festglada gästerna finns det dessutom möjlighet att gå på diskotek och bar, även om diskoteken inte ligger inne i själva stadens centrum (men i ett överkomligt avstånd därifrån).

Om du vill se lite nytt på din semester har du från Lido di Jesolo massor av utflyktsmöjligheter. Du kan bland annat välja att åka på en dagsutflykt till Venedig, som - redan nämnt - endast ligger 45 km bort, och som bjuder på en värld av historiska, kulturella och gastronomiska upplevelser. Du kan också åka på en utflykt till den vackra lilla staden Treviso, som ofta kallas "lilla Venedig" på grund av alla dess kanaler och dess gamla stadskärna; Verona, som bjuder på världens största operascen och massor av unika spår från romartiden; Gardasjön, som är Italiens största och mest populära sjö; och Valpolicella- och Proseccoområdena, som bjuder på fantastiska viner, vingårdar och lantlig gastronomi.

Hyrbil i Lido di Jesolo

Du kan naturligtvis beställa transfer från flygplatsen i Venedig eller Treviso till din semesterbostad, men det lättaste och billigaste är att boka en hyrbil, redan hemifrån, så att den står redo och väntar på dig när du anländer. På Venedig flygplats kan du hyra bilar via Escapeaway hos erkända biluthyrningsbolag som Avis, Hertz, SIXT och Europcar. En hyrbil ger dig också möjlighet att åka iväg på utflykter i området runt Lido di Jesolo. Beställer du en paketresa med flyg och inkvartering, kommer du automatiskt få erbjudandet att välja till en hyrbil i bokningsprocessen, men om du endast är intresserad av en hyrbil, kan du se priser i Venedig på nedanstående länk:

>> Jämför priser på billiga hyrbilar i Venedig

Bilsemester i egen bil

Lido di Jesolo är en riktigt bra kör-själv-destination och varje sommar väljer tusentals resenärer att köra hit i egen bil. Du kan läsa mer om en kör-själv-semester i egen bil via nedanstående länk.

>> Läs mer om en kör-själv-semester till Lido di Jesolo

Hur vill du bo? Hotell eller semesterlägenhet?

På Escapeaway erbjuder vi olika semesterbostäder i Lido di Jesolo. De flesta väljer att bo i en modern semesterlägenhet, eftersom de då själva kan laga maten, vilket passar utmärkt för barnfamiljer. Önskar du lite mer komfort, så välj ett av våra hotell  - då slipper du själv stå för matlagning och städning.

Ange bara när du önskar att resa i sökmotorn, och använd vårt filter till att hitta helt rätt inkvartering för dig och ditt resesällskap.

Du kan resa direkt eller med en mellanlandning

Reser du med Escapeaway, kan du välja att flyga med alla de erkända flygbolagen, och i sökmotorn kan du enkelt få en överblick över vilka som flyger direkt, eller med vilka det krävs en mellanlandning. Reser du till Lido di Jesolo under sommarmånaderna, kan det ofta vara billigare att ta en flygresa med ett stopp på vägen. Kom ihåg att du också kan resa ut med ett bolag, och hem med ett annat. I skrivande stund kan du flyga direkt till Venedig från Sverige och Danmark med easyJet, Norwegian, Ryanair och SAS.

Flyg från Arlanda, Skavsta, Landvetter eller Köpenhamn

Antalet flygrutter till Italien har vuxit de senaste åren och fler flygplatser har direkta rutter till t.ex. Venedig. Välj själv var din resa ska starta - du kan flyga från de flesta flygplatserna i Sverige och Danmark, men bäst förbindelser hittar du från Arlanda, Skavsta, Landvetter och Köpenhamn.

Resor till Lido di Jesolo är billigast när du beställer din resa online

Du vet säkert redan detta faktum, men beställer du din resa online, så får du det lägsta priset - och det är både enkelt och tryggt. Har du behov av hjälp med att sätta ihop en skräddarsydd resa, är du självklart alltid välkommen att kontakta oss för personlig service. Alla resor som vi erbjuder som ett paket, täcks av Resegarantifonden och paketreselaget.

För övriga badorter vid Adriatiska havet:
>> Se också resor till Bibione
>> Se också resor till Caorle

Vad tycker gästerna om i Lido di Jesolo?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 40 recensioner