Resor till Lazise

Lazise bjuder på den perfekta kombinationen av mysig landsortsidyll vid Gardasjöns stränder, perfekt inramning för aktiv semester i underbar natur samt ett överskådligt avstånd till några av Venetos största kulturella centrum, så som Verona och Venedig. Boka en resa till Lazise vid Gardasjön med Escapeaway idag!

Lazise är en liten trevlig stad på Gardasjöns sydöstra bredd. Staden har som många andra italienska städer en lång och spännande historia. I det historiska centrum finner du monument från Romartiden, Medeltiden och Renässansen. Staden har ett fint urval av glassbarer, restauranger och butiker.

Här finns även tillräckligt med inköpsmöjligheter för att täcka dina dagliga behov, om du själv skulle vilja stå för matlagningen. Skulle du vilja göra några större inköp eller gå på shoppingtur så är det inte långt till storstaden Verona (bara en halvtimmes körning), eller Mantona, som ligger 45 minuters körning från Lazise.

Sevärdheter och upplevelser

Med sin beskedliga storlek är det av naturliga skäl begränsat med historiska och kulturella sevärdheter i själva staden Lazise; men det är inte heller därför som du ska välja staden som ditt semesterresmål. Stadens vackra läge vid Gardasjön är en attraktion i sig och bjuder på stora naturmässiga upplevelser i och omkring sjön. Här har du även idealiska förutsättningar för en aktiv semester vid Gardasjön med hiking, vandring, cykling, segling och simning, om du känner för att röra på dig under din resa till Lazise. 

För barnfamiljer som reser till Lazise lockar helt säkert de närliggande nöjesparkerna. Det stora Gardaland med all världens nöjen från roliga karuseller till de mer spänningsladdade rutschkanorna ligger mycket nära. Finns det några riktiga vattendjur i familjen så har de med all säkerhet lust att besöka Caneva World, som ligger precis vid Lazise. Här kan du lätt få en hel dag att gå tillsammans med familjen med diverse underhållande vattenlekar.

Det kan även rekommenderas att göra ett besök på det närliggande vinmuseet, där du både kan lära dig om vinproduktionen från druva till flaska och smaka på de härliga vinerna som familjen Zeni producerar på gården.

Området omkring Lazise är också känt för sina många kurorter med varma källor och golfbanor. Du kan till exempel besöka Parco Termale del Garda i grannstaden Colá, som genomgående får fina omdömen av tidigare besökare. Här finns kort sagt perfekta förutsättningar för en riktig livsnjutarsemester.

Utflyktsmöjligheter

Lazise har ett idealiskt läge för att utforska de många städerna runt Gardasjön, häribland vackra städer som Garda, Bardolino och Peschiera del Garda. 

Du bör naturligtvis även besöka storstaden Verona, som bara ligger en halvtimmes körning från Lazise och där du bland annat kan uppleva den stora operaarenan, Arena di Verona, Romeo och Julias hus, och stadens långa rad av stora kulturella och historiska sevärdheter, inte minst från romartiden.

Du kan även göra en dagsutflykt till regionhuvudstaden Venedig, Marco Polos vackra hemstad, som bara ligger omkring 120 kilometer bort och som bjuder på de berömda romantiska kanalerna med sina gondoler och broar, en fantastisk samling av unik arkitektur och konst samt en rik historia.

>> Kombinera med storstadssemester i Venedig - läs här

Hotell i Lazise

Populära hotell i Lazise

Italien, Norra Italien, Veneto, Lazise
9,5
Fantastiskt
294 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Lazise
9,3
Fantastiskt
1730 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 4.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Veneto, Lazise
8,3
Mycket bra
3143 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du en billig resa till Lazise med Escapeaway

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland handplockade och noga utvalda hotell i Lazise samtliga med fina recensioner. Kombinera ditt valda hotell med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Enkelt och flexibelt - så är det när du reser till Lazise med Escapeaway.

Närmaste flygplats till Lazise är Verona. Det är emellertid inte heller långt (98 km) till Bergamos flygplats - officiellt känd som Orio al Serio International Airport och som har direkt-förbindelser till Skandinavien. 

För de flesta kommer en hyrbil vara det enklaste sättet att komma vidare från flygplatsen till semesterbostaden i Lazise. Dessutom är det lättare att komma runt till regionens många sevärdheter under semestern när du har en hyrbil till ditt förfogande.

Tänker du i stället bila från Sverige ska du räkna med en bilresa på drygt 1 500 kilometer till Lazise (räknat från Sydsverige). Med en övernattning (eller två) på vägen ner är detta ett överkomligt avstånd för de flesta. Ta dock förbehåll för att det framför allt under sommaren kan vara mycket trafik och köer genom Europa.  

>> Läs mer om kör-själv semester till Gardasjön här

Restauranger och shopping

Det finns ett fint urval av restauranger, barer och andra spännande matställen i Lazise. På flera ställen kan du sitta utomhus på små torg och gränder och äta gott samtidigt som du följer med i stadslivet. Till dessert kan det rekommenderas att lägga vägen förbi en lokal gelateria och njuta av en god italiensk glass.

Dessutom finns det utmärkta inköpsmöjligheter i staden för dina dagliga behov och om du själv vill laga mat på din semesterbostad.

Utflykter från Lazise 

Lazise har en perfekt placering för att utforska de många sevärdheter och städer omkring Gardasjön. Härifrån kan du smidigt besöka städer som till exempel Garda, Bardolino och Peschiera del Garda, varifrån det avgår tåg till regionens större städer som Verona, Venedig med flera.

För barnfamiljer (och personer med barnasinne) kommer de närliggande nöjesparkerna säkert locka. Det stora Gardaland ligger till exempel nära med ett hav av nöje och skoj för hela familjen med allt från karuseller till rutschkanor. Finns det riktiga vattendjur i familjen kan de med garanti få stillat sin badlust med ett besök på Caneva World som ligger nära Lazise. Här finns en stor vattenpark som är inspirerad av Hollywoodfilmer.

För den lite mer mogna resenären är det upplagt att besöka det närliggande vinmuseet där du kan lära allt om vinproduktion från druva till vin och inte minst smaka på de goda viner som familjen Zeni producerar på gården.

Området runt Lazise är också känt för sina många kurbadställen med varma källor och golfbanor. Du kan till exempel besöka Parco Termale del Garda i grannstaden Colá, som genomgående får goda rekommendationer. Det finns med andra ord alla möjligheter för en riktig livsnjutarsemester.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Vad tycker gästerna om i Lazise?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 18 recensioner