Resor till Garda

Garda är en riktig klassiker och ett av de mest populära resmålen vid Gardasjön. Staden sjuder av en autentisk och avkopplande semesterstämning men bjuder även på en historia som kan dateras tillbaka till romartiden. Här finns ett stort utbud av bra restauranger och caféer. Boka din resa med Escapeaway idag!

Garda är en mysig och rustik liten stad på den sydöstra delen av Gardasjön. Här kan du flanera längs sjöpromenaden och njuta av ett stort urval av restauranger och butiker. Många skandinaver känner väl till Garda efter många års semesterresor hit. Hotellen är idag moderna och även byn har fått en behövlig ansiktslyftning.

Den tidigare romerska staden, som idag har cirka 3500 invånare, domineras av det gamla klostret, som har utsikt över hela bukten. De flesta känner dock till staden för de många spektakulära villorna och trädgårdarna, samt inte minst den vackra stranden Baia delle Sirene. Klicka på kartan nedan för ytterligare information om hotellen och andra semesterbostäder i staden samt en översikt över avstånden till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Är du på jakt efter den perfekta resa till Garda? Utbudet av hotell är stort i staden och i sökmotorn här på sidan hittar du vårt utbud av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring Garda.

Kanske drömmer du om en semester på ett trevligt Bed & Breakfast vid Gardasjön? Eller kanske ska du iväg med hela tjocka släkten, eller en stor grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en stor villa till minst 20 personer. 

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din nästa semester i Italien

>> Läs om våra hotell vid Gardasjön här

Transport

Vill du flyga till Italien, är Verona flygplats den som ligger närmast Garda (ca 36 km). Inom rimligt avstånd ligger dock också Bergamo flygplats och Milano Linate flygplats. Det finns bra bussförbindelser från Garda till den norra delen av sjön, samt söderut till Verona och Peschiera, varifrån det går tåg. Från Peschiera finns det också goda båtförbindelser runt till olika delar av sjön. Med bil kommer du lätt ut till Brenner-motorvägen via det lilla passet Costermano, som skiljer bergen Monte Baldo och Monte Brione åt.

Det är att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

>> Goda råd om bilhyra i Italien
>> Läs mer om kör-själv semester till Gardasjön här

Restauranger och shopping

Promenaden längs sjön är mycket trevlig med en hel del restauranger, glassbarer och butiker. Det är endast några få kilometrar in till det charmiga och lite modernare Bardolino, och skulle köplusten falla på, så är et inte till Via Mazzini i Verona du ska bege dig för att stilla shoppingsuget.

Utflykter och aktiviteter

Hyr en båt eller trampbåt, ta en båttur med NAVIGARDAs båtar (biljett köper man på kajen). Gardasjön betyder inte bara promenader längs sjöpromenaden, det är också upplevelser till sjöss och vattenaktiviteter för stora som små - kort sagt, du har alla möjligheter att uppleva en aktiv semester vid Gardasjön

Barnen kommer säkert tycka ett besök i nöjesparkerna Gardaland och Canevaworld är skoj, och båda ligger inom en halvtimmes bilfärd från Garda. 

Det finns tillräckligt med sevärdheter och charmiga städer runt sjön för att fylla semestern med nya upplevelser varje dag. Men därtill kommer möjligheten att besöka berömda kulturstäder som Verona och den välbevarade medeltidsstaden Mantova.

Dessa, och mycket annat, kan du eventuellt uppleva på en spännande tur med en lokal, certifierad guide från vår samarbetspartner Viator som har ett stort urval av välorganiserade utflykter i Veneto.

En resa till Garda är dock också för livsnjutare samt till dig, som bara vill koppla av och komma ner i tempo. Det är till exempel inte långt till golfbanor, vinområden, Wellness och inte minst ett stort urval bra restauranger.

>> Läs även om lyxsemester vid Gardasjön här

Hotell i Garda

Populära hotell i Garda

Italien, Norra Italien, Veneto, Garda
9,0
Fantastiskt
339 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 1.8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Veneto, Garda
9,4
Fantastiskt
396 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Garda
9,1
Fantastiskt
425 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du en resa till Garda med Escapeaway

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker resa till Garda. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Luleå, Malmö eller Köpenhamn antingen direkt eller med mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Garda  samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt sätts samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

Även om Garda är en liten stad så bjuder den på flera intressanta historiska och arkitektoniska sevärdheter, vilka du kan uppleva under din semester vid Gardasjön.

Garda slott

Slottet tronar 300 meter över staden och erbjuder en enastående utsikt över hela sjön. Ovanför slottet hittar du även stadens kloster från 1400-talet.

Brenzoni Villa

I den lilla staden San Vigilio, som ligger ett par kilometer utanför Garda, och som är uppkallad efter Sankt Vigilius (San Vigilio), som var biskop av Trento från 385 till 402 e.Kr., hittar du den berömda Brenzoni Villa. Villan byggdes 1540 av Agostino Brenzoni, som den även är uppkallad efter, och har hyst många internationella storheter genom tiderna, häribland tsar Alexander, Neapels kungar, Winston Churchill, Laurence Olivier, kung Juan Carlos och den brittiska kungafamiljen.

Santa Maria Assunta

Stadens sockenkyrka Santa Maria Assunta, som - precis som namnet anger - är dedikerad till Jungfru Maria. Kyrkan stammar från 5 - 600-talet men återuppbyggdes 1530 av Giovanni Matteo Giberti. Byggandet stoppades emellertid upp flera gånger på grund av bristande finansiering så kyrkan stod först färdig år 1764.

Palats

Du kan bland annat uppleva Palazzo dei Capitani, som är en byggnad i venetiansk-gotisk stil från 1300-talet samt Palazzo Carlotti, som är byggt i renässansstil.

Utflyktsmöjligheter

När du reser till Garda stad har du en perfekt utgångspunkt för dagsutflykter till andra städer vid Gardasjön och till sevärdheter och upplevelser som ligger ännu längre bort.

Staden är väl sammanbunden med andra städer och orter i området tack vare ett nätverk av bussar som har sin utgångspunkt vid busstationen i stadens centrum. Härifrån går det bussar varje timme till andra vackra semesterorter både norr och söder om sjön. 

Du kan till och med köpa en biljett till storstaden Verona, som bara ligger ungefär en timmes busstur från Garda. Verona (den kända UNESCO staden) är bland annat berömd för att ha bildat scen till Shakespeares dramatiska och romantiska verk om Romeo och Julia, sin spektakulära operaarena, Castelvecchio, Teatro Romano, Verona katedralen samt stadens många berömda torg, palats och museer.

>> Läs även om vistelse på agriturismo vid Gardasjön här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Vad tycker gästerna om i Garda?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 92 recensioner