Resor till Fumane

Fumane ligger i det välkända vindistriktet Valpolicella öster om Gardasjön. Reser du till denna lilla stad är det som gjort för att utforska de gamla vingårdarna som området är så rikt på. I området omkring Fumane ser du otaliga vingårdar med långa rader av knotiga vinstockar som har skötts och vårdats ömt under generationer. Vingårdarna är emellertid inte den enda attraktionen när du reser till Fumane.

Nära Fumane kan du till exempel känna närheten till våra avlägsna förfäder i Grotta di Fumane. Grottan som bara ligger 10 minuters körning norr ut från Fumane bär spår av människor som levde här för upp emot 40 000 år sedan. Här finns dessutom några av de äldsta kända grottmålningarna i hela Europa. Ta gärna vägen förbi det arkeologiska museet i den närliggande byn Sant’Anna d’Alfaedo för att se några av de mest intressanta fynden.

Med din bas i Fumane kan du lätt tillbringa hela semestern med att utforska de närmaste omgivningarna där det även ligger många andra charmerande medeltidsstäder. Till dessa städer räknas även de som ligger längs Gardasjön en kort biltur västerut. Besök till exempel Bardolino på sydöstra sidan av sjön, här kan du ta en avkopplande promenad längs den praktfulla strandpromenaden.

Det finns en handfull restauranger och trattorior i Fumane och det finns en affär som täcker de flesta dagliga behoven. Vill du ha ett större urval av matställen och affärer kan du med fördel ta en tur in till Verona. Denna berömda operastad som bara ligger 16 kilometer bort är under alla omständigheter värd att tillbringa en hel dag i när resan går till Fumane.

Boka resan till Fumane redan idag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Fumane och resten av Italien. Vi har många års erfarenhet av att välja ut de destinationer och semesterbostäder som ger dig de bästa förutsättningarna för en oförglömlig resa.

I vår sökmotor kan du samtidigt med hotellet boka dina flygbiljetter om du inte själv vill köra hela vägen till Italien. Bokar du både flyg och hotell har du dessutom fördelen av den resegaranti som naturligtvis täcker paketresor hos Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fumane