Resor till Cortellazzo

Semester i staden vid kanalen - Cortellazzo

Kuststaden Cortellazzo ligger ute vid vattnet och präglas av en mycket lokal stämning utan alla turister, som finns i de mer berömda badorterna i närheten.

I motsats till Lido di Jesolo, går det inte många bussar hit, och därför är det endast ett fåtal utlänningar som hittar till detta gömställe.

Mot de lokala fiskarna

Cortellazzo ligger vid mynningen av Piave-floden, cirka 6 km öster om Lido di Jesolo. Staden uppstod år 1601 i förbindelse med utgrävningen av Cavetta-kanalen. Närheten till havet betyder att fiskeriet är avgörande för stadens ekonomi, samt att du hittar ett stort urval av fiskrestauranger i staden.

I Cortellazzos hamn ligger en del små och stora båtar, och här kan du möta både lokala fiskare och segelbåtsentusiaster från när och fjärran.

Kommert du till Cortellazzo under våren, kan du uppleva den årliga festivalen för fisk och skaldjur. Normalt går den av stapeln den 25 april och håller på till den 1 maj.

Som i alla andra italienska städer med respekt för sig själv, hittar du också en gatumarknad som tar plats en gång i veckan (på torsdagar), samt flera stadsfester i juli, augusti och september.

Karta över Cortellazzo

Klicka på kartan här nedan för att kunna zooma in och ut och se vilka hotell, semesterlägenheter och villor vi erbjuder i området. Du kan också se avstånd till flera flygplatser och städer i Europa.Hitta hotell, villa eller semesterlägenhet

Trots sin lilla storlek, bjuder Cortellazzo på en hel del olika typer av semesterboende i och omkring staden. Vi har handplockat de bästa, som du kan hitta genom att använda sökmaskinen här på sidan.

Du behöver bara ange datum och antal personer för att få en översikt över tillgängliga villor, lägenheter och hotell under din valda period.

Transport

Den närmsta flygplatsen är Venedig flygplats, som har flera direkta flygförbindelser från Danmark, och under säsong också från Sverige. Men det är heller inte långt från exempelvis flygplatsen vid Treviso.

Oavsett var du landar, rekommenderar vi dig att hyra en bil - inte bara för att kunna snabbt och lätt fram till din semesterbostad, men också för att du då har lättare att ta dig ut och titta på sevärdheter och upptäcka området under semestern.

Planerar du att köra från Sverige till Cortellazzo, kan du se fram till en tur på cirka 1700 km. Det är en överkomlig sträcka för de flesta, om man är flera om att köra, eller eventuellt tar en övernattning under ägen. Var dock förbered på att trafiken genom Europa är intensiv under sommaren.

>>> Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Utflykter från Cortellazzo

Vill du uppleva det fantastiska livet under ytan, utan att själv bli blöt, kan ett besök på Sea Life Akvarium vid Lido di Jesolo varmt rekommenderas. Här kan hela familjen spendera flera timmar på att utforska de många olika fiskarterna. 

Reser du med barn, kommer en dag på Aqualandia, också vid Lido di Jesolo, vara en säker hit. Här väntar en massa skoj på Italiens ledande vattenland, beläget endast 10 km från Cortellazzo. 

Det är också nära till många av regionens vharmiga städer. I den lilla pärlan Caorle kan du till exempel promenera runt i det trevliga historiska centrumet, på smala gator och pittoreska torg. Självklart ska vi inte glömma att nämna Venedig, som ligger endast 30 km bort. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cortellazzo