Resor till Corrubbio

Den fridfulla lilla staden Corrubbio ligger mellan Verona och Gardasjön i hjärtat av Valpolicella. Det är ett område som utöver sina underbara viner och marmorbrott även är känt för sina många, imponerande villor i karakteristisk venetiansk stil. Dessa villor finns det även många av i och omkring Corrubbio varav många idag är omgjorda till eleganta B&B och semesterbostäder.

Böljande vinodlingar och medeltidsstäder

En resa till Corrubbio är en möjlighet att få se en mycket betagande del av Norditalien som med sina böljande vinodlingar och många charmiga medeltidsstäder har väldigt mycket att bjuda på för den kvalitetsmedvetne resenären. Här finns oändliga möjligheter att tillbringa en avkopplande, livsnjutarsemester i lågt tempo med gastronomiska upplevelser i natursköna omgivningar, avsätt därför gott om tid för att följa Valpolicella vin rutten, Strada del vino Valpolicella, i bil eller på cykel. Det är naturligtvis även upplagt att avsätta en dag eller två av semestern för att besöka Verona där det utöver fina shoppingmöjligheter finns mycket att se och göra när det gäller kultur. Kulturutbudet inkluderar bland annat den berömda operan i den romerska amfiteatern som bara den lockar besökare i mängder från hela världen.

Sist men inte minst, om du har din bas i Corrubbio har du heller inte särskilt långt till Gardasjön, ett av de mest populära resmålen i norra Italien. Här kan du lätt få mycket tid att gå med äventyr i det imponerande landskapet runt sjön och i de charmiga små städerna längs stränderna. Reser du till Corrubbio med barn kommer du nog inte undan från att besöka någon av de närliggande nöjesparkerna. Från Corrubbio kan ni till exempel köra till Caneva Aquapark på under en halvtimme, där finns det massor av roliga vattennöjen för vattendjur i alla åldrar.

Restauranger och shopping

Italien är känt för sina stolta kulinariska traditioner vilket du får rikliga möjligheter att uppleva när du reser till Corrubbio. Det finns förvisso bara några få matställen i själva staden men i grannstäderna inom några få kilometers radie hittar du ytterligare bra restauranger och traditionella trattorior så du behöver inte förflytta dig långt för att kunna njuta av allt från enkla, välsmakande pizzor till utsökta delikatesser.

Det ligger en större supermarket i stadens södra utkant precis på andra sidan järnvägen, denna supermarket är som regel välförsedd med frukt, grönsaker och en rad olika delikatesser. Om du kan motstå frestelserna från de många inbjudande matställena kan du därför utan problem hitta råvaror till att laga din egen mat under semestern.

Utöver inköp av dagliga förnödenheter så är utbudet av shoppingmöjligheter i Corrubbio emellertid mycket begränsat. Du kan däremot få alla dina shoppingbehov tillgodosedda i Verona, där framför allt det gamla centrumet har många små, spännande boutiquer. Staden har under århundraden varit känd för sin skotillverkning men här finns i stort sett alla sorters butiker. I regionen omkring Gardasjön ligger dessutom flera stora designer-outlets om du är på jakt efter ett bra erbjudande på någon märkesvara.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Corrubbio