Resor till Conegliano

Semester i vinstaden Conegliano

Conegliano är en av de större städerna i vinområdet nordväst om Venedig. Conegliano är berömd för det gamla slottet som reser sig högt över staden.

Staden Conegliano som har ett trevligt och sevärt medeltidscentrum ligger i provinsen Treviso och har knappt 40.000 invånare. Staden är först och främst känd för produktion av vin – nämligen det goda Prosecco som finns i tre olika varianter; Utan bubblor, med lite bubblor och mycket bubblor – vad italienarna också kallar för spumante.

Det är även här man finner Italiens äldsta och mest prestigefyllda vinskola. Här finns många möjligheter för att smaka några av de utmärkta vinerna från området i en av de många restaurangerna eller barerna man finner i centrum.

Karta över Conegliano 

Klicka på kartan här nedan för mer information om hotell och andra semesterboende i stan samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Spännande monument

Staden har många gamla och sevärda monument. I katedralen finner man ett av dem mest berömda verken, nämligen den fina altartavlan från 1493 målad av den berömda konstnären Giovanni Battista Cima, även kallad Cima da Conegliano, då han kommer från staden. I dag är konstnärens hus omgjort till museum.

På en liten höjd i stan tronar det 1000 år gamla slottet upp sig. Slottet tillhörde den tidigare biskoppen av Vittorio Veneto. I dag husar klocktornet Coneglianos stadsmuseum.

Den judiska kyrkogården

Staden var i tidens begynnelse tillhåll för judarna som uppförde deras eget ghetto här. År 1701 utbyggde man ghettot med en judisk synagoga. Denna synagoga existerar tyvärr inte längre. För de nyfikna kan vi dock upplysa att den blev rekonstruerad i Jerusalem. Det enda spåret idag som hänvisar tillbaka till judarnas tid i Conegliano är den judiska kyrkgården som ligger på ett av de vackraste ställen i staden.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter det perfekta semesterboendet i Conegliano? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterboende i och omkring den trevliga staden. 

Ange endast datum och antal personer för att snabbt se en översikt över lediga boende i din semesterperiod. Det blir nästan inte enklare att hitta boende till din nästa semester i Italien.

Transport

Vill du resa med flyg till Italien ligger Trevisos flygplats närmast Conegliano. Det är heller inte långt till Venedigs eller Triestes flygplatser.

Staden har egen tågstation med förbindelse till bland annat Treviso, Venedig och även Milano. Härifrån kör det även en rad bussar till resten av regionen. Trots de offentliga transportförbindelser väljer många av våra resenärer dock att boka en hyrbil till semestern. En bil möjliggör flera utflykter samt en större upplevelse av semestern.

Vill du bila i egen bil från Sverige ska du räkna med en bilresa på drygt 1.700 km. Tar man en övernattning på vägen eller är flera som turas om att köra är detta en överkomlig tur för de flesta. Under högsommaren ska man dock förvänta en hel del trafik genom Europa.

Restauranger och shopping

Det finns i stan ett fint urval av goda matställen, vinbarer och butiker samt banker, apotek och bibliotek - i det hela taget liv och rörelse som man kan förvänta av en stad av denna storleken.

Dessutom finns det flera trevliga restauranger i närområdet, både exklusiva men även små familjedrivna matställen som serverar lokala rätter på lokala råvaror.

Väljer du att bo i hus eller lägenhet på semestern finns det även goda inköpsmöjligheter i form av små och stora supermarket.

Utflykter från Conegliano 

Tycker du om goda viner eller bara gärna vill njuta av ett imponerande vinlandskap i Prosecco vindistrikt, bor du här helt perfekt. Lägg eventuellt vägen förbi stadens turtistkontor för tips och råd i området.

Du bör på samma vis också ta en tur till Treviso där du kan få timmar att gå till fots eller på cykel mellan palats och parker. Dessutom när du befinner dig här i efterrätten Tiramisuns födelsestad är det naturligtvis också på sin plats att smaka denna goda dessert.

Lite längre bort ligger Venedig som alltid är värd ett besök. Du bor inte längre bort än att kunna uppleva staden för en heldagsutflykt. Det kan verkligen rekommenderas att söka sig bort från turiststråken och ner i de små gränderna utmed kanaler som leder en bort till spännande upplevelser och unika sevärdheter.

Lokala länkar

Coneglianos officiella hemsida finner du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Conegliano