Resor till Colognola Ai Colli

Historikerna är eniga om att namnet Colognola Ai Colli stammar från det latinska "coloniola" som betyder "liten koloni". Det som senare utvecklade sig till att bli nutidens Colognola Ai Colli var omkring år 100 före Kristus en romersk "vicus". Det vill säga en militär bosättning som romarna placerade här för att skydda huvudvägen som förband Genua med Aquileia som var en av romarrikets mest betydelsefulla städer.

Idag är det knappast någon som tänker på Colognola Ai Colli som en strategiskt viktig stad att ha herradömet över. För semesterresenärer är stadens läge dock ganska praktiskt. Här bor du nämligen bara omkring 18 kilometer öster om Verona som står upptagen på UNESCO: s världsarvslista och är dessutom känt för att ha bildat kuliss för historien om Romeo och Julia.

I jämförelse med Verona är Colognola Ai Colli bara en liten oansenlig småstad som inte drar till sig särskilt mycke uppmärksamhet. Här går livet under större delen av året sin gilla, lugna gång. Det arrangeras emellertid med jämna mellanrum evenemang där du kan uppleva de lokala traditionerna som till exempel den återkommande festivalen Sagra dei Bisi då man den tredje weekenden i maj firar den lokalt producerade ärtan. Denna grönsaks historiska betydelse som tillgång för staden ses tydligt genom att den förekommer som deltagare i karnevalståget i form av Re Biso (ärtkungen).

Perfekt för kortare och längre utflykter

Colognola Ai Colli ligger på en liten ås så om du förflyttar dig upp till torget framför den vackra kyrkan så har du en underbar utsikt över landskapet. Landskapet präglas av andra små städer och byar och många vinodlingar. Oavsett vilken riktning du förflyttar dig i från Colognola Ai Colli så kommer du längs de små landsvägarna se gamla vinstockar i långa rader. Detta är ett område som inbjuder till promenader och cykelturer för att utforska områdets vingårdar och de trevliga osteriorna - enkla restauranger med enklare men goda rätter tillagade på lokala råvaror på menyn.

En resa till Colognola Ai Colli ger dig med andra ord en möjlighet att uppleva det äkta, lantliga Italien. Hit kommer inte horder av turister utan här kan du möta italienarna i deras vanliga vardag. Samtidigt har du här rikliga möjligheter att göra utflykter till några av landets mest kända attraktioner. Härifrån är det naturligtvis som gjort för att besöka Verona som ligger så nära intill. Där kan du lätt tillbringa några dagar med sightseeing samt med att utforska butiks- och restauranglivet.

Tack vare sitt läge mellan Gardasjön i väster och Venedig i öster så kan du på en resa till Colognola Ai Colli även uppleva dessa vackra platser på en dagsutflykt. Har du tillgång till bil, vilket måste rekommenderas, så finns det längs vägarna massor av möjligheter att låta sig inspireras till avstickare till olika sevärdheter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Colognola Ai Colli