Resor till Cittadella

Semester i Cittadella

Cittadella ligger i vackra och gröna omgivningar i det centrala Veneto. Staden är en pärla, en charmig liten stad som omringas av en mycket välbevarad stadsmur.

Känn av historien

Här ska inte mycket fantasi till för att känna av historien vingsus, då bara stadsmuren är exceptionell. Lägg där till att Cittadella inte är överbesökt som många andra spännande städer i Italien.

Cittadella blev grundad under 1300-talet som en militärpost för Padova som ligger ca. 35 km åt söder.  Den tjocka bymuren är i stort sett helt intakt och på en stor del av den är det möjligt att gå en tur. Framför allt möjligheten att gå på muren sent om kvällen i ljuset från flera levande ljus är en speciell upplevelse.   

Medeltidsstaden är i det hela taget verkligen behaglig och bjuder trots sin storlek på ett fint utbud av restauranger, caféer mm.  

Karta över Cittadella 

Klicka på kartan här under för mer information om närliggande hotell och semesterbostäder samt avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Enkelt att finna hotell, villa eller semesterlägenhet

Söker du ett bra semesterboende i Cittadella? I sökmaskinen här på sidan kan du enkelt välja från vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga medeltidsstaden. Reser du utan barn? Vi samarbetar också med hotell framför allt lämpliga för vuxna på semester utan barn.

Ange bara datum och antal personer för att se en översikt över våra tillgängliga hotell och semesterboende i din semesterperiod. Det blir nästan inte lättare att finna det perfekta boende till din nästa drömsemester till Italien.

Transport

Närmaste flygplats till Cittadella är Treviso Flygplats. Der er dog ikke meget længere til lufthavnen ved Venedig, som har direkte flyforbindelser til Danmark.

Stadens tågstation ligger endast 5 minuters promenad från centrum. Lägg där till bra bussförbindelser till dem omkringliggande städerna.

Cittadella har en central placering i förhållande till vägförbindelserna med exempelvis städerna Padova, Vicenza och Treviso som alla ligger inom korta avstånd. 

Trots både tåg och bussförbindelserna är en hyrbil att rekommendera då det möjliggör och förenklar utflykterna i närområdet samt för resan till och från flygplatsen.

Planerar du att bila till Italien från Sverige ska du räkna med en tur på drygt 1.700 km från Sydsverige. Ett överkomligt avstånd för många om man är fler om att köra eller eventuellt tar en övernattning på vägen. Kom ihåg att vägnätet ner genom Europa och framför allt Tyskland om sommaren kan vara mycket belastat och en del köer. 

Goda råd till bilsemestern i Italien

Restauranger och shopping

Det finns åtskilliga restauranger och andra mindre matställen i Cittadella. De kulinariska traditioner i Cittadella är starkt påverkade av de lantliga omgivningar och polenta (majsgröt) finns i stor utsträckning och kompletterar ofta pastan. Traditionellt serveras det tillsammans med polentan ofta vilt eller fågel. Till dessert bör du smaka kakan "La polenta di Cittadella" som är kännetecken för just denna region.

Det finns dock också möjligheter för att finna rätter och delikatesser från angränsande regioner, när du äter ute i Cittadella. Sist men inte minst bör du heller inte gå miste om chansen att smaka regionens goda viner som är berömda över hela världen.

Vill du tillaga dina egna måltider finns det ett förnuftigt urval av inköpsmöjligheter i stan - samt ett apotek.

Perfekt utgångspunkt för utflykter

Cittadella är verkligen en fin utgångspunkt för utflykter till flera av Veneto-regionens mycket fascinerande städer som t.ex. Verona, Vicenza, Bassano del Grappa och Padova.

Bassano del Grappa som ligger i hjärtat av Veneto kan du släntra runt i den charmiga staden och kanske besöka stadens stolta grappamuseum. Här finns det marknader som är spännande att utforska även om man inte vill köpa något.

Har du en bil till förfogande och en kärlek till goda viner är det också upplagt att ta en tur till det vackra Prosecco vindistrikt. Här får du fina chanser till vinprovning och inköp av de porlande Prosecco-viner som är i full gång med att erövra världen. 

Lokala länkar

Du kan finna staden officiella turisthemsida här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cittadella