Hideaways och boutique-hotell i Cison di Valmarino

 

Cison di Valmarino är en kommun med knappa 3000 invånare, som ligger i dalen Val Marino. Val Marino sammankopplar Vittorio Veneto med Follina, och ligger skyddad av pre-alperna Bellunesi i norr samt Trevigiane och Quartier del Piave i söder. Cison di Valmarino är också en del av den berömda vinvägen Strada del Prosecco som leder fram mellan Conegliano och Valdobbiadene. Följer du denna väg kommer du har massor av möjligheter för att besöka vingårdar, böljande vinfält och massor av små, mysiga landsorter. Cison di Valmarino är en av städerna på den prestigefyllda listan I borghi più belli d’Italia, vilken listar de vackraste medeltidsstäderna i Italien. Här har du med andra ord kommit till en riktig liten pärla i norra Italien.

 

En perfekt utgångspunkt för upplevelser i området

 

Ja, att vin kommer bli en självklar del av semestern, det är ett som är säkert när du bor i Cison di Valmarino. Oavsett om du dricker vin eller inte, kommer du här bo omgiven av vackra vingårdar, där vinrankorna står tätt. Det är en oförglömlig upplevelse bara att bege sig ut i landskapet - till fots, på cykel eller varför inte till häst – och lära sig mer om det spännande området där Prosecco bland annat tillverkas.

 

I Cison di Valmarino har du också en perfekt utgångspunkt gör att åka på utflykter till några av Italiens mest populära städer och kulturella höjdpunkter. Den medelstora staden Treviso är trevlig att besöka, och är du på dessa kanter är ett besök i Venedig naturligtvis också ett måste. Här kan du få många dagar att gå – om du vill – men du kan också bara nöja dig med att göra en dagsutflykt till staden med kanalerna, och njuta av folklivet, restaurangerna och de otroliga miljöerna som du inte kan uppleva på någon annan plats.

 

Njut av naturen och av historiska platser

 

När du bor i Cison di Valmarino, bor du också omgiven av otrolig natur, och det kan varmt rekommenderas att köra upp till Dolomiterna. Bergskedjan är naturligtvis en höjdpunkt på vintern, då skidresenärer från hela världen kommer för att njuta av de snötäckta alptopparna. Men även övriga årstider bjuder in till aktiviteter och vackra landskap. Snöra på dig vandringskängorna, kontakta en lokal guide, och bege dig ut för att se på världen, lite gran från ovan. 

 

Du behöver naturligtvis inte lämna Cison di Valmarino för att få med dig trevliga upplevelser hem i bagaget. Kommunen erbjuder sina besökare många platser som är fulla av historia och charm, och en av dessa är definitivt Castelbrando som ligger på sluttningen av Monte Castello. Konstruktionen av det stora palatset ägde rum under tidig medeltid och har sedan dess varit säte för olika folkslag som ockuperat makten i området. Med tiden har fästningen utvecklats och renoverats och idag är delar av byggnaden ett hotell – som erbjuder på fantastiska utsikter.

 

Mat och dryck i Cison di Valmarino

 

Som du säkert redan förstått är Prosecco den främsta produkten som produceras i området, och som många vallfärdar hit för att avnjuta. När det kommer till mat, är grillspett av hög kvalitet en av de mest populära rätterna från Cison di Valmarino. Tillagningsmetoden för dessa spett är en av de mest antika i området, och köttet serveras varmt och krispigt tillsammans med sidorätter som kokta bönor, den bittra salladskålen radicchio och potatis.

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Cison di Valmarino