Resor till Cison di Valmarino

Cison di Valmarino - semester mellan de böljande vinmarker

Cison di Valmarino är en härlig landsby i den norra delen av Veneto som är rik på vackra berg, floder och skogområde.

Byn är mycket charmig trots sin lilla storlek och väldigt karakteristisk med den lilla floden, de små söta husen och det imponerande slott som stoltserar över byn.

Cison di Valmarino är också en del av det berömda "vinvägen" Strada del Prosecco som gårt från Conegliano till Valdobbiadene och i området finns det massor av söta små landsbyar som alla ligger vackert placerade ute i de böljande vinmarkerna.

Området har många bra restauranger och spännande vinkällare. Cison di Valmarino är en bra utgångspunkt för den som önskar att göra ett stopp på vägen ner i Italien eller innan man lämnar Italien för att fortsätta norrut.Men det är också perfekt om man önskar utforska det ännu förhållandevis okända området samtidigt som man har möjlighet för en snabb avstickare till Venedig.

Karta över Cison di Valmarino

Klicka på kartan här under för mer information om hotell och andra semesterboende i byn samt avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Önskar du att finna det rätta semesterboende i Cison di Valmarino? Så använd sökmaskinen här på sidan där du finner vårt urval av handplockande hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga landsbyn. 

Du behöver endast ange datum och antal personer för att se en översikt över tillgängliga boende i din semesterperiod. I beskrivelsen får du snabbt en bild av om boendet lever upp till dina krav och önskemål.

Ska du resa med hela storfamiljen, en större grupp vänner eller kollegor? Vi har också stora villor i Italien med plats till över 20 personer.

Transport

Önskar du att flyga till Italien är närmaste flygplats till Cison di Valmarino Treviso Flygplats. Det är dock inte mycket längre till flygplatsen vid Venedig.

För vidare färd från flygplatsen väljer många resenärer att hyra bil vilket även är vår rekommendation. Trots möjlighet för offentlig transport och taxi är en hyrbil inte bara enklast, det är också en fin hjälp för upplevelser och utflykter under semestern.

Planerar du att bila från Sverige ska du räkna med en biltur på drygt 1.700 km från Sydsverige. Ta eventuellt en övernattning på vägen ner. Notera även att det ofta under sommaren kan förekomma tung trafik och köer på vägarna ned genom Europa.

Goda råd för bilsemestern till Italien

Restauranger och shopping

Det finns ett litet men tillräckligt urval av restauranger och pizzerior i och omkring Cison di Valmarino. Till efterrätt kan vi rekommendera att lägga vägen förbi en klassisk gelateria och njuta av den berömda och goda italienska glassen.

Det finns begränsade inköpsmöjligheter i själva byn, men med få kilometer till inköp i de närliggande landsbyarna är det möjligt att handla hem för de dagliga behov, om du valt att bo i ett hus eller lägenhet.

Utflykter från Cison di Valmarino

Du bor i Cison di Valmarino på vinrutten Strada del Prosecco, och det gör det upplagt att använda semester till att utforska områdets vingårdar och smaka goda viner. Även om du inte ser dig själv som vinentusiast är en tur runt i det vackra landskapet med vinmarker en oförglömlig upplevelse.

Läs mer om det spännande vinområdet Prosecco

Du har också här en fin utgångspunkt för att ta på utflykter till kulturstäder som Treviso och inte minst den romantiska Venedig. 

Naturen i detta område är också i en klass för sig. Det kan exempelvis rekommenderas att ta en dag och köra upp i Dolomiterna, som inbjuder till aktiv semester i storslagen bergsmiljö. Här finns massor av möjligheter att vandra och cykla samt åka skidor om vintern.

Vill du vara säker på att uppleva det bästa regionen har att bjuda på kan vi rekommendera att ta en tur med en lokalt känd och certificerad guide. Vår samarbetspartner Viator erbjuder exempelvis ett stort urval av intressanta utflykter i Veneto.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cison di Valmarino