Resor till Cimadolmo

Cimadolmo är en fridfull liten stad omkring 50 kilometer norr om Venedig. Vinkännare vet därför att Cimadolmo ligger i det område där Italiens bästa Prosecco produceras. Vinet som populärt kallas "Italiens Champagne" bör du självklart provsmaka på en resa till Cimadolmo. Gastronomi i världsklass är dock inte det enda du kan uppleva på en resa till denna del av Italien.

Prosecco när den är som bäst

I EU får enbart vin som är producerat i de norditalienska vinområdena Friuli och Veneto säljas under namnet Prosecco. Men även om vinet bär detta namn vill vinkännnare gärna veta mer precis var vinet kommer ifrån för att vara säkra på att få den bästa kvaliteten. På kullarna mellan Conegliano och Valdbiadenne som ligger några få kilometer från Cimadolmo finns det optimala växtförhållanden för Glera-druvan. Tillsammans med de rätta jordmånsförhållandena ger skillnaden mellan dag- och nattemperatur druvorna här de perfekta mognadsförhålandena.

Viner från detta "kärnområde" kan därför brösta sig med beteckningen Prosecco Superior DOCG som är den högsta rangen av de olika typerna av detta medeltorra, mousserende vittvin. Vinet är perfekt som aperitivo men har en mångsidighet som gör det perfekt till nästan vilken maträtt som helst. Befinner du dig på resa till Cimadolmo är det därför som gjort för att njuta ett glas lokal Prosecco tillsammans med en läcker måltid. Det kan bland annat rekommenderas att sikta in sig på rätter som inkluderar en annan av sigaturprodukterna från Cimadolmo, den vita sparrisen.

Eftersom Cimadolmo har en ganska beskedlig storlek så finns det bara några få matställen på orten men det samma gäller för de omkringliggande grannstäderna så du kommer inte sakna kulinariska valmöjligheter på din resa. Du bor dessutom bare en halvtimmes körning från Treviso. Denna medelstora stad har utöver ett rikt restaurang- och affärsliv en ytterst charmig gammal stadskärna med stenbelagda gator och kanaler.

Apropå kanaler ligger det naturligtvis också nära till hands att göra en utflykt till det romantiska Venedig när resan går till Cimadolmo. Det är bara omkring 50 kilometer från Cimadolmo ner till den berömda kanalstaden. Reser du hit på sommaren och får lust att bada så är det precis samma avstånd exempelvis till Lido di Jesolo och den 15 kilometer långa stranden där.

Boka din resa till Cimadolmo här

Vi har utifrån tidigare gästers omdömen redan handplockat de bästa hotellen i Cimadolmo så att du kan vara säker på att få ut det mesta möjliga av resan till detta underbara område i Norditalien. Dessa hotell hittar du i sökmotorn här på sidan där du även lätt kan boka dina flygbiljetter, om du inte vill köra hela vägen till Italien vill säga.

När du köper en paketresa bestående av både hotell och flyg så är du alltid täckt av resegarantin. Om du väljer att själv arrangera transporten och enbart bokar boendet genom oss så kan du i de flesta fall välja gratis avbokning av vistelsen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cimadolmo