Resor till Chioggia

Chioggia ligger i den södra änden av Laguna Veneta mitt emot Venedig. Trots närheten mellan de två kanalstäderna är det mycket få som känner till Chioggia som resmål. Det är faktiskt riktigt synd, inte minst därför att du på en resa till Chioggia har möjlighet att få uppleva lite av den samma charmen som i regionens mest berömda stad utan att behöva dela den med lika många turister.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Chioggia och andra resmål i regionen Veneto där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Vill du själv arrangera din resa till Chioggia kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka din hotellvistelse genom Escapeaway, men du kan också boka en paketresa som inkluderar flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transfer tur/retur från flygplatsen till ditt hotell eller din semesterlägenhet.

Lilla Venedig

Det är bara omkring en timmes körning till Venedig, men det är dock inte därför som Chioggia länge har varit känt som "Lilla Venedig". I och för sig har inte staden samma storslagna platser och monument, men i gengäld hittar du här det autentiska italienska vardagslivet, som man ibland faktiskt kan sakna i den annars väldigt romantiska grannstaden Venedig.

I Chioggia kan du fortfarande se fiskare sitta och syssla med sina nät längs kajen, tvätt som hänger på tork tvärs över gatorna, och utforska marknader utan att behöva spetsa armbågarna för att kämpa sig väg genom turistmassor. Detta är naturligtvis inte liktydigt med att här inte finns någon turism i Chioggia, men huvudnäringen är fortfarande fisket, som delvis fortfarande försiggår från färgglada småbåtar.

Även om det är mer fridfullt i Chioggia, så är här ändå massor av liv. Stadens marknad (varje torsdag) är till exempel en av de största i Veneto-regionen och lockar folk från när och fjärran. Dessutom finns det en mängd restauranger, caféer och trattorior i Chioggia. De dagliga förnödenheterna kan du köpa i minimarkets som det finns gott om och som ligger jämnt fördelade både på det gamla Chioggias smala gator och i den nya stadsdelen Sottomarina.

En av de saker som ger Chioggia ett extra plus som resmål är den lätta tillgången till stranden. Även om inte flertalet ser Chioggia som en egentlig badort så har du i Sottomarina bara några få meters promenad ner till en lång, bred sandstrand. Men även om framför allt barnfamiljer, som regel får mycket tid att gå med att njuta av strandlivet på en resa till Chioggia, så får man inte glömma att även avsätta tid till att göra utflykter i området.

Utflyktsmöjligheter

Det är naturligtvis helt perfekt att kunna utnyttja möjligheten att besöka Venedig, som ligger cirka 60 kilometer åt norr. Vill du inte köra dit (du kan köra ända in till centrum av stan) så går det fast färjeförbindelse dit från Chioggia. turen tar omkring 1½ timme. Eftersom du bor så förhållandevis nära Venedig, har du fina möjligheter att uppleva denna berömda kanalstad tidigt eller sent på dagen när där inte är så många dagsturister.

Även om du reser till Chioggia under högsäsongen är det värt att lägga en dag på att uppleva Venedig. Det är inte utan anledning som staden är ett av Italiens mest kända resmål. Du kan lätt få åtskilliga timmar att gå med att utforska staden. Du måste naturligtvis ta vägen förbi de mest kända ställena, men det kan även varmt rekommenderas att utforska de små gränderna innanför de stora stråken vid de världsberömda attraktionerna. Här råder ofta en helt annan, mindre hektisk atmosfär och en större möjlighet att känna stadens ursprungliga själ.

Är du här på semester med barn så kan ni fortsätta längre norr ut till badorten Lido di Jesolo. Här väntar det er vattenland samt temaparker med massor av nöjen och attraktioner för barn och de med barnasinne. Venedig är dessutom inte den enda intressanta staden i Veneto-regionen. Spännande kulturstäder som Padova och Vicenza ligger också inom räckhåll.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Chioggia

Vad tycker gästerna om i Chioggia?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner