Resor till Cavallino

Sol och bad nära Venedig

Om du tycker om breda sandstränder, lugna och gröna omgivningar, kort köravstånd från Sverige samt närhet till en av världens mest förunderliga och sevärda stad, nämligen Venedig, då är Cavallino ett bra val.

På den långa smala landremsan som går ut från fastlandet och skapar lagunen omkring Venedig ligger en rad mindre badorter, bland dessa finner du Cavallino. Själva Cavallino är ett semesterställe som i sin tid uppstod kring de många campingplatser som präglar området.

Fina faciliteter till din semester

Området sträcker sig över flera kilometer och har många gröna områden som hjälper till att skilja huvudvägen från stranden. Alla hus och lägenheter är låga byggnader och de flesta är traditionella färgglada radhus. Du finner alla de faciliteter som du har behov för på din semester såsom mataffärer, restauranger, glassbarer och ett stort utbud av sportaktiviter.

Karta över Cavallino 

Klicka på kartan här nedan för mer information om hotell och andra semesterboende i staden samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Söker du efter det perfekta semesterboende i Cavallino? Använd sökmaskinen här på sidan där du finner vårt urval av handplockade hotell, lägenheter och andra semesterbostäder som kan passa era önskemål. 

Läs mer om de populära badorter på Venetos kust 

Ange endast datum och antal personer för att få en översikt över tillgängliga boende i din semesterperiod. I översikten över lediga boende kan du läsa mer om de olika möjligheterna och kanske finna mer indspiration till din semester. Det finns fina möjligheter att finna det perfekta boendet till din nästa semester i Italien.

Transport

Vill du flyga till Italien är den närmaste flygplats till Cavallino Venedigs flygplats. Det är dock heller inte långt till Trevisos flygplats.

Badorten har bussförbindelse till närliggande och mer kända Lido di Jesolo. Ofta väljer våra resenärer att boka hyrbil till semestern för att enklare komma runt och uppleva regionens och kustens sevärdheter. 

Vill du bila i egen bil från Sverige är det en möjlighet att spara in på både flygresa och hyrbil genom att köra till Italien i egen bil. Från södra Sverige ska du räkna med en tur på ca. 1.700 km. Delas bilresan upp med en övernattning på vägen eller man är flera som kör är detta ett överkomligt avstånd för de flesta. Under högsommaren ska man dock förvänta en hel del trafik genom Europa, inte minst på de tyska motorvägarna.

Tips och råd till bilsemestern till Italien

En fin bas för utflykter

Cavallino ligger endast 5 km från den livliga semesterorten Lido di Jesolo kan du själv bestämma hur din semester ska se ut. Du kan välja att ta det lugnt och slappa vid poolen eller på stranden och när du, mot förmodan, tröttnat på detta kan du bege dig till grannorten där du har ett stort utbud av trevliga butiker, prisvärda restauranger och nöjen som passar hela familjen.

I Lido di Jesolo finns nämligen golfbana, det stora vattenlandet Aqualandia, go-cartbana och flera andra aktiviteter. Cavallino är också en god utgångspunkt för ett besök i den vackra och mytomspunna staden Venedig. När du ska till Venedig - och det bör du - kan du antingen köra den långa vägen runt om lagunen eller ta en trevlig båttur från Treporti eller Punta Sabbione.

I både Cavallino och i de närliggande städerna Treporti och Jesolo arrangeras det marknad en gång i veckan. Du har många fler sevärdheter i din närhet som t.ex. den vackra staden Treviso, Padova, Verona, Gardasjön samt vindistrikten Valpolicella och Prosecco. Är du intresserad av shopping kan du ta en runda till Noventa di Piave, en outlet med kända märken.

Lokala länkar

Venetos officiella turistsida finner du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cavallino