Resor till Cavaion Veronese

Den trevliga lilla staden Cavaion Veronese ligger bara ett stenkast (cirka 3 kilometer) från Gardasjöns östra strand. Som du nästan kan höra på namnet hör denna del av Gardasjön till provinsen Verona. Det är bara omkring 26 kilometer in till den gamla kulturstaden och provinshuvudstaden Verona som bland mycket annat har den världsberömda romerska arenan där det arrangeras konserter och operaföreställningar på sommaren.

Som en jämförelse är det ett mer stillsamt liv i Cavaion Veronese som har knappa 5 000 invånare. Här har man traditionellt sett levt av de frukt- och olivlundar som omger staden. De är fortfarande en viktig intäktskälla men numera tillsammans med turismen. Den lantliga stadens charm ligger i dess unika läge cirka 350 meter över sjön vilket ger dig rikliga möjligheter att hitta bra utsiktsplatser. Framför allt uppe vid torget framför stadens vackra gula kyrka som har uppkallats efter Johannes Döparen.

Lite på avstånd från de mest turistiga områdena

Även om du har Gardasjön och många av områdets mest kända attraktioner inom nära räckhåll så kan du i Cavaion Veronese njuta av att bo på lite avstånd från de mest turistiga områdena nere vid sjöns stränder. Områdets vingårdar och restauranger inbjuder till en riktig livsnjutarsemester i lugnt tempo. Ta också gärna vägen förbi den lokala olivkvarnen Frantoio Fratelli Turri som naturligtvis även säljer en del egna produkter.

Om du reser till Cavaion Veronese med barn som inte enbart vill besöka områdets gastronomiska attraktioner så finns det även mycket annat att välja bland. Det ligger till exempel ett litet vattenland vid staden, Parco Aquatico Riovalli, där framför allt mindre barn kan tillbringa många timmar bland de roliga vattenrutschkanorna.

Restauranger och shopping

Det ligger en välsorterad supermarket i utkanten av staden som kan täcka de flesta behov som kan tänkas uppstå på din resa. Nere vid Gardasjön erbjuder de större städerna som Lazise, Bardolino och Garda dessutom på ännu fler shoppingmöjligheter. På samma sätt finns det även ett fint urval av restauranger i Cavaion Veronese oavsett om du vill ha en snabb pizza eller en flerrättersmiddag. Koncentrationen av matställen i denna lilla stad är dock inte lika stor som nere längs sjön.

Det är också som gjort för att resa till Cavaion Veronese för att få en bra utgångspunkt för att utforska det sydöstliga området vid Italiens största sjö. Här i den sydöstra delen är städerna förbundna med varandra av en stig längs sjön. Eftersom städerna också är förbundna med färja ger det dig möjligheten att kombinera en vandringstur med en färjetur.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cavaion Veronese