Resor till Castelfranco Veneto

Castelfranco - semester i en trevlig medeltida stad

Castelfranco Veneto är en trevlig medeltida stad, som ligger endast 25 km väster om Treviso och ca. 35 km norväst om Venedig.

Staden grundades 1195 av trevisanerna som försvarade sig mot de två maktfulla städerna Padova och Vicenza. Senare kom staden att tillhöra Venedig, för att sedan komma under Österrikiskt herradöme från 1814 - 1866.

Idag är Castelfranco en trevlig stad som präglas av det stora försvarsverk som ligger i centrum och som är omgiven av en vallgrav på alla fyra sidor. Staden har en massa intressanta attraktioner, som i sig gör staden värd ett besök - men Castelfranco är också en bra utgångspunkt för utflykter i omnejden.

Karta över Castelfranco Veneto

Genom att klicka på kartan över Castelfranco Veneto här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Castelfranco Veneto? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Den flygplats som ligger närmast Castelfranco Veneto är Treviso flygplats. Det är därutöver också relativt kort avstånd till flygpalatserna i Venedig och Verona. Många väljer att hyra bil på flygplatsen för att lättare komma fram till semesterbostaden. Dessutom är du mer fri under loppet av din semester om du har en bil till dit förfogande. Planerar du istället att köra hit från Sverige, ska du räkna med en tur på cirka 1700 km från mellersta Sverige. Det är ett överkomligt avstånd för de flesta, men beräkna dock att vägarna ner genom Europa ofta är tungt trafikerade under sommarmånaderna.

Restauranger och shopping

Det är alltid liv i Castelfranco, och staden har ett bra urval av restauranger och caféer. Det ligger till och med en McDonald i staden (vilket kanske säger mer om stadens storlek, än kvaliteten på maten). Till dessert kan det rekommenderas att ta vägen förbi den populära gelaterian och njuta av det stora sortimentet av italiensk glass. Likaså finns det ett bra urval av matvarubutiker i staden - samt ett apotek.

Utflykter från Castelfranco

Det finns perfekta möjligheter att ta en tur till Venedig, Treviso, Padova och Vizenza. Men man ska inte heller missa chansen att besöka det spännande och mycket vackra vinområdet som ligger cirka 30 km norr om staden, och som inte minst är berömt för Prosecco-vinerna men också för de små trevliga städerna som ligger "utströsslade" mellan vinmarkerna.

En tur till Prosecco vindistrikt är inte bara en chans att smala på de goda vinerna, men också en möjlighet att utforska ett paradis med kulinariska upplevelser. Här ligger de lokala restaurangerna på rad, och ditt största problem kommer vara att välja mellan alla olika alternativ, speciellt om du bara har några få dagar på dig.

Läs mer om vinprovning i Italien här

Kör du en dag till Padova, kan det rekommenderas att besöka Cappella degli Scrovegni - en noterbar kyrka känd bland annat för den imponerade samlingen fresker som härstammar från 1303.

Besöker du Venedig, är utbudet av sevärdheter nästan överväldigande. En ny, men samtidigt gammal, attraktion är Teatro La Fenice, som grundades 1792, men nästan brann helt ner år 1996. Det var i stort sätt endast yttermurarna som stod kvar. Men efter en fantastisk återuppbyggnad ser teatern idag ut nästan precis som som den en gång gjorde, men en enastående atmosfär som passar den berömda kanalstaden.

Lokala länkar

Beställ biljetter till Teatro La Fenice här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castelfranco Veneto