Resor till Caprino Veronese

Liten stad nära Gardasjön och Verona

Caprino Veronese är en traditionell liten stad som ligger öster om Gardasjön, ute vid Valpolicelladistriktet. Med sitt läge, nära Verona, har även detta området en historia att berätta.

Röda druvor, vackra villor och historiska palats

Vi befinner oss nordöst om en av Italiens mest kända städer, Verona, i ett fint och grönt område, fyllt med vinrankor. Valpolicella är känt världen över för sina goda Amaroneviner, men utöver denna livets druva finns här vackra villor, historiska palats och andra sevärheter. Närheten till Gardasjön gör dessutom att du kan få en skön kombination av ett lugnare "lantliv" och en mer pulserande semesteranda.

Karta över Caprino Veronese

Klicka på kartan här under för mer information om stadens hotell och andra semesterboende, avstånd till flygplatser samt städer i Nordeuropa.Hitta rätt semesterboende i Caprino Veronese

Är du på jakt efter det perfekta hotellet, en villa eller semesterlägenhet i Caprino Veronese? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt utbud av handplockade semesterboende i och omkring den lilla charmiga staden. 

Ange endast datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterboende i din semesterperiod. Från översikten kan du klicka dig in på beskrivelser av de olika ställena för att finna det boende som passar bäst in på dina semesterdrömmar.

Transport

Det är endast omkring 33 km till flygplatsen vid Verona, men också flygplatsen vid Bergamo ligger inom överkomligt köravstånd (111 km). Caprino Veronese ligger inte långt från E45, så oavsett vilken du väljer är den vidare förbindelse till ditt semesterboende bra.

Vill du gärna kunna ta på dagsutflykter i eget tempo och i det hela taget ha friheten att vara spontan rekommenderar vi tillgång till hyrbil. Det mest praktiska är som regel att hyra bilen direkt från flygplatsen.

Föredrar du istället att bila själv från Sverige ska du räkna med en bilresa på drygt 1.600 km. Det är en ganska överkomlig resa om man skiftas om att köra eller eventuellt tar en övernattning på vägen ner. Planera dock dör att det under sommarsäsongen kan vara tät trafik ned genom Tyskland och Europa på vägen till Italien. 

Goda råd för bila-själv-semestern till Italien

Restauranger och inköpsmöjligheter

Du finner en liten handfull restauranger och pizzerior i Caprino Veronese. Varje lördag arrangeras det marknad i stan som lockar flera besökande utifrån. Den är väl värd att besöka om förmiddagen även om du inte tänkt köpa något. 

I en liten landsby som denna är naturligtvis inte shoppingmöjligheterna stora, men skönt nog är det inte långt till exempelvis Verona där man kan spendera en dag med allt från shopping till sightseeing.

Utflykter från Caprino Veronese

Du semestrar här precis vid det berömda Valpolicella vindistrikt och följer du den officiella vinrutten, Strada del vino Valpolicella, väntar dig inte bara idylliska vingårdar och källare, men också restauranger och fascinerande historiska sevärdheter.

Läs mer om vin i Italien

Det är heller inte långt till Gardasjön, där du utan problem kan lägga flera spännande dagsutflykter på de många pittoreska småstäder längs sjöbredden, som t.ex. Bardolino, Malcesine och Salò. Håller du semester med barn i Italien, kan en tur (eller flera) till någon av de närliggande nöjesparker som t.ex. Gardaland med garanti också vara en idé. 

För vuxna kan en tur till världens största operaföreställning i Verona vara en oförglömlig upplevelse på semestern. Arenan med plats för upp emot 22.000 åskådare skapa ramen för några fantastiska föreställningar som inkluderar hundratals sångare och statister på scenen.

Lokala länkar

Stadens officiella turisthemsida finner du här (italienska)

Finn mer information om vinrutten genom Valpolicella härResor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Caprino Veronese