Bilsemester och Bila till Caorle

Åk på bilsemester till charmiga Caorle på italienska östkusten

Letar du efter det perfekta platsen vid Adriatiska havet dit du kan åka på familjesemester med allt vad det innebär - semesterstämning, ett stort urval av bra restauranger, möjligheter till underhållning och en autentisk stad?

Då finns det nog inget bättre ställe att åka till än till Caorle. I motsats till de flesta andra badorterna på italienska östkusten är Caorle faktiskt en "riktig" stad med fastboende lokalbefolkning. Det innebär att restauranger, butiker och liknande är öppna året om, vilket garanterar en hög nivå på den mat och de varor som erbjuds. På tal om mat, så kan du framförallt se fram emot massa fisk och skaldjur när du reser till Caorle. [RESORT_AD]

Caorle är både strand och stad

En kör-själv-semester till Caorle är en riktigt bra möjlighet då du vill kombinera badsemester med upplevelsesemester. Och om ni har möjlighet till det, så ta gärna med tre generationer. Med sina smala gator, sina färgglada hus, sin fina sandstrand, sitt stora utbud av shoppingmöjligheter, sina restauranger, caféer och glassbarer, och inte minst sin italienska charm är Caorle ett semestermål som tilltalar alla åldersgrupper.

Här kommer både mor- och farföräldrar, föräldrar och barn känna sig som hemma och dessutom kunna spendera massa familjetid tillsammans. Caorle är faktiskt ett av de resemål dit vi ser att fler och fler semesterfirare återvänder år efter år. Så det är många fler än vi som rekommenderar platsen!

Med en bilsemester kan ni åka på äventyr när ni vill

Caorle är ett perfekt mål för en kör-själv-semester, inte bara för att det är en vacker kuststad som bjuder på strand och semesternjutning, men ockå för att den ligger nära några av de mest spännande och storslående sevärdheterna i Italien. Här, i Veneto-regionen, kan du med fördel ta med hela familjen på äventyr.

Det är mer eller mindre en självklarhet att Venedig kommer bli det första stoppet på er utfyktstur. Ni behöver endast köra 65 kilometer, sen är ni framme i en av världens vackraste och mest berömda kulturstäder. Här kan ni bland annat besöka Markusplatsen, Rialtobron och Dogepalatset samtidigt som ni njuter av den romantiska stämningen. En tur i en gondol är ett kul sätt att få se de många sevärdheterna i ett behagligt tempo från vattnet, och barnen kommer med stor sannolikhet älska detta speciella sätt att transportera sig runt på.

Flera möjligheter till utflykter på egen hand

En annan trevlig plats att åka på utflykt till med hela familjen är semesterorten Lido di Jesolo som också ligger i Veneto på italienska östkusten vid Adriatiska havet. Det är ett livligt paradis, framförallt för barnfamiljer, där det genom hela högsäsongen finns massor av aktiviteter att ta del av, både för barn och vuxna. Lido di Jesolo har en av Italiens längsta gågator, och från den enda änden till den andra är det fullt av underhållning, glasskiosker, restauranger och butiker.

Verona är ytterligare en historisk kulturstad som den rika Veneto-regionen bjuder på. Här kan man uppleva fantastisk arkitektur och opera under bar himmel på sommaren. Generellt sätt vill vi rekommendera er att ni njuter av det vackra landskapet i Veneto på er kör-själv-semester. Veneto är grönt och frodigt och kuperat, och på vissa ställen kan ni också imponeras av fantastisk bergutsikt.

Många pittoreska, gamla landsbyar pryder regionens kullar med deras karaktärsfulla hus och höga kyrktorn som kan ses från långt håll. Här märker man verkligen att man är i Italien. Kontakta oss om du vill veta mer, eller om våra Italien-experter kan hjälpa dig med att arrangera din kör-själv-semester till Caorle.

>> Hitta resa till Caorle här.

>> Läs mer om bilsemester

Karta över Caorle