Resor till Caorle Lido Altanea

Lido Altanea - badsemester med familjen

Caorle Lido Altanea ligger strax utanför den pittoreska lilla staden Caorle. Hit kommer sol- och badglada barnfamiljer under de sköna italienska sommarmånaderna för att njuta av de fina sandstränderna och barnvänliga förhållande.

Lido Altanea är en trevlig "semesterby" som ligger söder om den pittoreska staden Caorle. Inne på det stora, gröna området finns flera lägenhetshus och ett par hotell. Här har du alla tänkbara bekvämligheter som behövs för att din semester ska bli så trivsam som möjligt. Här finns en liten mataffär, småbutiker, barer, tobaksaffär, restauranger, glassbar, tvättmöjligheter mm. Och under sommarhalvåret finns det gott om aktiviteter för barnen. Du kan spela tennis, fotboll, volleyboll och basket och är du golfintresserad har du en stor fin bana, Pra delle Torri alldeles intill dig.

Här råder en skönt avslappad atmosfär

Lido Altanea passar dig bra som åker med barn och som vill ha ett bekvämt boende nära alla faciliteter. Havet och sandstranden ligger alldeles intill dig med direkt anslutning så du behöver inte korsa några vägar för att komma dit. Dessutom finns här ett litet ”minitåg” som tar dig runt överallt, vilket uppskattas av många, speciellt när man inhandlat dagens middag.

Du bor nära välkända Caorle

In till Caorle är det ca 7,5 km och det tar endast 10 min med bil. Har du med din cykel eller kommer att hyra en på plats, går det bra att cykla in. Då tar du vägen via Porto Santa Margherita och korsar Fiume Livenza med en liten ”flotte”. Alternativt kan du ta bussen som stannar inne på semesterbyn och biljetter finns att köpa i tobaksaffären inne på området.

Läs mer om semester i Caorle

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Lido Altanea? Använd då sökmotorn du har här på sidan, där du finner ett brett urval av handplockade hotell, villor och semesterbostäder i och omkring den trevliga staden Caorle på den inbjudande Adriatiska kusten. Här finns något för alla. Du behöver enbart ange önskade datum och antal personer för att få en snabb överblick på lediga semesterbostäder i önskad period. Den är enkel och du hittar snabbt din drömsemester i Italien. Ge dig tid att läsa om de enskilda boendena. Bilder och texter är till för att hjälpa dig att göra rätt val.

Transport

Den närmsta flygplatsen i förhållande till Lido Altanea är  Marco Polo i Venedig. Det är heller inte så långt till flygplatsen vid Treviso. I de flesta tillfällena vill hyrbil vara det lättaste sättet att komma vidare från flygplatsen till semesterbostaden. Dessuotm gör en hyrbil att du enklare kan ta dig runt regionens många sevärdheter under vistelsen. Sist men inte minst får du också lättare att göra impulsiva utflykter och kan på så sätt utforska områdets pärlor.

Planerar du att bila från Sverige kan du räkna med en tur på ca 160 mil beroende på var i Sverige du bor, men ha gärna med i beräkningarna att vägarna genom Europa särkskilt under sommarhalvåret är ganska trafikerade.

Läs våra tips till en bilsemester till Italien

Restauranger och shopping

I ett modernare semesterområde som Lido Altanea finns det givetvis ett urval av restauranger, caféer och pizzerior. Till dessert rekommenderar vi en tur till någon av glassbarerna där du kan välja och vraka mellan alla möjliga smaker. Inne på området finns även en del butiker samt apotek och skulle detta inte räcka kan du alltid bege dig till närliggande Porto Santa Margherita eller Caorle.

Utflykter från Lido Altanea

Ska hela semestern inte tillbringas på stranden finns det förutom de många aktiviteterna i Lido Altanea också många spännande utflyktsmöjligheter att välja mellan.

Cykla till den charmiga grannstaden Caorle, som ligger inom kort avstånd. Denna lilla kuststad har ett trevligt centrum med små gator och gränder samt en fin strandpromenad. Här finns också ett rikt urval av butiker och restauranger av god kvalitet.

Du bor dessutom fint placerat för att ta på dagsutflykter till några av regionens intressanta och sevärda städer som exempelvis Treviso, Padova och inte minst Venedig.

En dag i den romantiska kanalstaden Venedig kan också rekommenderas. Även om det är många turister finns det goda möjligheter att uppleva stadens atmosfär om du söker dig lite bort från de mest besökta torg och sevärdheter. Sök dig ner i sidogatorna och utmed de okända kanaler och upplev en orörd och tyst stad, och du kommer snabbt förstå varför folk återvänder igen och igen.

Lokala länkar

Det lokala turistkontor i Carole finner du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Caorle Lido Altanea