Resor till Caorle

Den lilla pärlan Caorle är en mycket charmig stad med ett fint, historiskt centrum. Här kan du strosa runt i smala gränder som mynnar ut i små söta torg och lapa sol från två fina sandstränder. Boka en resa till Caorle med Escapeaway idag och bo på utvalda hotell som fått fina recensioner.

Det är lätt att förstå att Caorle är en av de orter vi har mest återkommande gäster till längs denna kustremsa. Ett charmigt litet centrum med färgglada hus, trånga mysiga gränder där ljuvliga dofter från vällagad mat sprider sig i luften, två fina sandstränder och en härlig strandpromenad kan nog locka vem som helst. Det spelar ingen roll hur gammal du är, Caorle är ett riktigt familjeresmål där både barn, föräldrar och mor- eller farföräldrar trivs bra. Ett genuint generationsresmål helt enkelt, uppskattat av alla!

Sommaren är den årstid då staden får allra flest besökare, men eftersom det i Caorle bor folk året runt, till skillnad från många andra badorter, håller affärer och restauranger hög kvalitet. Och det finns gott om bra restauranger i Caorle i olika prisklasser, där speciellt fisk- och skaldjur står på menyn. Du hittar även bra pizzerior som utöver pizza serverar goda traditionella rätter. Glassbarer, creperia, vinbar, caféer med uteservering - här finns allt du kan tänka dig. Och dessutom har du lagom med shopping, där du hittar något för allas smaker med både kända som okända märken.

Aktiviteter för alla åldrar

Caorle är en stämningsfull stad där du kan koppla av till fullo och bara njuta av tillvaron. När det är dags för aktiviteter kan du ta dig till stranden där du kan utöva olika vattensporter. I Caorle finns även en vattenpark som speciellt barnen och ungdomarna gillar. Är du däremot intresserad av golf kan du ta dig till närliggande Pra delle Torri. En annan efterlängtad händelse är när marknaden kommer till staden, vilket den gör varje lördag. Här hittar du allt mellan himmel och jord och stämningen är på topp.

Det finns gott om välsorterade och prisvärda matbutiker i och runt om Caorle. Och glöm inte att du kan handla färsk fisk nere vid hamnen, när fiskebåtarna kommer in med dagens fångst.  Som stad är Caorle avvikande för sträckan längs Adriatiska havet, också känd som "Lidon". Här finns nämligen inte bara sol, strand och sand, men också en trevlig, gammal stadskärna i typisk italiensk stil. Boka resan till Caorle med flyg och hyrbil direkt här hos Escapeaway.

Se dig gärna omkring

Lagunen som ligger norr om staden är ett bra utflyktsmål om du vill ta en båttur. Självaste Ernest Hemingway var betagen av dess stämning och djurliv och skrev om den i boken "Across the River and Into the Trees". Givetvis är Venedig ett hett utflyktsmål. Du kan välja att ta dig dit antingen via land eller till havs. Om du kör till Punta Sabbioni kan du parkera bilen och ta båten över till Markusplatsen. Ett både smidigt och trevligt sätt att ta sig dit på.

En annan lagom dagsutflykt är en tur till badorten Lido di Jesolo, där du kvällstid kan strosa längs en av Europas längsta gågator späckad med butiker, uteserveringar och restauranger. Annars finns det hur mycket som helst att se och göra, i din närhet. Du kan besöka den underbara staden Treviso, Padova med sin domkyrka eller Romeo och Julias Verona. Eller varför inte ta en tur upp i Prosecco  eller Valpolicella regionerna där du kan besöka vingårdar och handla en god flaska med dig hem.

>> Läs även om kör-själv semester till Caorle här

Hotell i Caorle

Mer information till din resa till Caorle 

Caorle, belägen i regionen Veneto i nordöstra Italien, är ett populärt resmål hela året runt på grund av stadens charmiga centrum med massor av trevliga restauranger, och små, trevliga gator. Men det är på sommaren som staden lever upp och befolkas av både italienska och utländska gäster, som strömmar till staden med de två bra stränderna och den vackra strandpromenaden.

Med Escapeaway kan du snabbt och lätt boka en bekymmersfri och säker resa till Caorle med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell och semesterbostäder i Caorle. Vi sätter samman det hela till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Komplettera paketresan med en hyrbil för att få bästa möjliga upplevelse när du kommer fram.

I centrum i staden hittar du en massa bra restauranger i alla prisklasser, samt pizzerior, glassbarer, vinbarer och caféer i massor. Många av restaurangerna har fokus på fisk- och skaldjursrätter, som varmt kan rekommenderas. Det finns också massor av handelsmän och shoppingmöjligheter i staden, och en marknad som kommer till staden varje lördag, och där du kan hitta (nästan) allt mellan himmel och jord.

På staden två bra stränder, kan du lapa sol, bada och utöva olika vattensporter, om du tycker om det. För de yngsta strandgästerna finns det också ett vattenland som de kan roa sig i. Om du är intresserad av golf och behöver lite fysisk aktivitet, kan du åka till närliggande Pra delle Torri, där det finns en bra golfbana. Du kan också välja att åka på en båttur till lagunen norr om Caorle, eller ta en endagstur till storstaden och "huvudstaden" i regionen, Venedig som bjuder på en värld av historiska och kulturella sevärdheter.

Andra möjligheter för en dagsutflykt är badorten Lido di Jesolo; den vackra lilla staden Treviso, som ofta kallas "lilla Venedig" på grund av alla dess kanaler och dess gamla stadskärna; Verona, som bjuder på världens största operascen och massor av unika spår från romartiden; och Prosecco-regionen där du kan besöka vingårdar och smaka på det lokala vinet.

Hos Escapeaway får du alltid den bästa rådgivning om hotell, semesterhus och lägenheter i Caorle. Vi har besökt alla semesterbostäder på vårt program och ger dig gärna tips och råd. Vi önskar dig och familjen välkomna till Caorle!

>> Se också semesterbostäder i Bibione här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här