Resor till Campagnola

Campagnola ligger ända nere vid Gardasjöns nordöstra strand med vacker utsikt över vattnet mot bergen på den motsatta sidan. Bakom denna lilla stad reser sig även branta gröna berg i form av Monte Baldo-bergskedjan som inbjuder till natursköna vandringsturer. Det är bara några få kilometer längs sjöns strand ner till Malcesine som är känt för sin borg och varifrån du även kan ta linbanan upp till  2 000 meters höjd för att njuta av den fantastiska panoramautsikten över sjön.

Aktiva upplevelser för livsnjutare

Om du reser till Campagnola för att njuta en aktiv semester så är vandring i bergen långt ifrån den enda möjligheten. Du kan till exempel hyra mountainbikes med utlämning vid toppstationen för linbanan. Därifrån kan du sedan längs olika rutter susa tillbaka ner mot sjön med stopp på vägen vid vackra utsiktspunkter. Med cykel kan du även köra en tur längs sjön på den nya cykelstigen som i sin fulla längd är (140 kilometer) omringar hela sjön. Området här i den norra änden av den långsträckta Gardasjön är dessutom känt för sina bra förhållanden för windsurfing.

Har du din bas i Campagnola har du med andra ord goda möjligheter att tillbringa en aktiv semester vid Gardasjön om du så önskar. Samtidigt inbjuder den lilla ortens idylliska läge till en riktigt avkopplande livsnjutarsemester utan allt för mycket svett i pannan. Både i Campagnola och framför allt i den större och mer charmiga grannstaden Malcesine hittar du både restauranger och enklare trattorior där du kan fördjupa dig i den lokala gastronomins stolta traditioner eller bara njuta av ett glas vin medan solen går ner bakom bergen.

Även om Gardasjön och städerna runt den nog kommer uppta din mesta uppmärksamhet på en resa till Campagnola kan det även rekommenderas att ge sig ut på upptäcktsfärder i resten av regionen. I riktning mot Verone breder till exempel det berömda vindistriktet Valpolicella ut sig. Du kan utforska vindistriktet genom att följa den officiella vinrutten eller på egen hand lite mer på måfå. Här väntar dig karaktärsfulla medeltidsstäder omgärdade av vackra vinodlingar.

Boka en resa till Campagnola i dag

I sökmotorn här på sidan hittar du alla de hotell i Campagnola och vid resten av Gardasjön som vi noga har valt ut på grund av deras fina gästrecensioner. Vi har även gjort det lätt för dig att samtidigt boka flygbiljetter. Många väljer att själva köra ner genom Europa till Gardasjön men du kan bespara dig själv och familjen den långa bilturen och i stället flyga till en av de närliggande flygplatserna och hyra en bil där.

När målet för din resa är Campagnola så ligger Verona flygplats närmast men även Bergamo flygplats vid Milano är en bra möjlighet. Du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Campagnola