Resor till Caerano di San Marco

Håll semester i Caerano di San Marco nära berömt vindistrikt

Den lilla landsbyn Caerano di San Marco ligger på slätten mellan staden Asolo och höjddraget Il Montello som båda hör till Prosecco vindistrikt.

Landskapet ät platt men gränsar upp till det kuperade vindistrikt söder om floden Piave där de världsberömda porlande vinerna Prosecco produceras. 

Caerano di San Marco har ca. 8.000 invånare och bjuder på den enklaste förnödenheter. Här finner du både några butiker och ett par matställe. Söker du lite mer handelsliv ligger Montebelluna endast ca. 4 km bort och den vackra konststaden Asolo ligger endast ca. 8 km bort.

Området har varit bebott i lång tid vilket man kan se spår av. Bland nyare historia kan du beskåda de välkända palatsen kallade Ville Venete.

Karta över Caerano di San Marco

Klicka på kartan nedan för mer information om närliggande hotell och semesterbostäder samt avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter det bästa boendet i Caerano di San Marco? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterbostäder samt omkring den trevliga landsbyn. 

Ange bara datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga hotell och boende i din semesterperiod. Vi har stor expertis i att finna olika typer av semesterboende i Italien, så det är goda möjligheter att du hittar något som passar just dina önskemål.

Vi har naturligtvis ett stort urval av boende som är perfekta för barnfamiljer. Skulle du söka en semester där det endast handlar om lugn, ro och upplevelser i ditt eget tempo, så läs gärna mer om vuxenhotell i Italien.

Transport

Närmaste flygplats är Trevisos flygplats. Det är dock heller inte långt till flygplatser vid Venedig, som har direktflyg till Sverige.

For de fleste vil det være nemmeste at komme videre fra lufthavnen og omkring i løbet af ferien med en bil. Så er du ikke styret af buskøreplaner, men kan følge dit eget tempo og bedre følge pludselige indskydelser. 

Läs mer om bilhyra på Treviso flygplats

Det är från 1.700 km om du vill bila från Sverige. Ett överkomligt avstånd för de flesta, men man ska dock ha i tankarna att det framför allt om sommaren kan vara mycket trafik genom Europa. 

Goda råd för en bilsemester till Italien

Restauranger och shopping

Förvänta inte ett stort urval av restauranger och caféer i Caerano di San Marco. Det finns dock enstaka matställen i landsbyn, precis som du finner det mest nödvändiga i de få affärer.

Har du lust till riktig shopping eller spännande kulinariska upplevelser bör du ta en tur till en av dem lite större städer, som det finns gott om inom kort köravstånd.

Utflykter och sevärdheter

Det är begränsat hur många sevärdheter det finns i själva byn. Istället är du fint placerad för att ta på utflykter till de många sevärdheter och attraktationer i det övriga Veneto.

Även om du inte intresserar dig för vin, bör en av dina utflykter gå till Prosecco vindistrikt, som ligger nära. Bara de unika vinmarkerna med konformade kullar är värda ett besök, och det kan rekommenderas att köpa en flaska av det mousserande vin med hem. Svalt smakar det allra bäst.

Vill du uppleva områdets vackra palats/villor kan en tur till Le Ville Palladiane rekommenderas. Här ligger en samling av vackra villor från 1500-talet som byggdes av och är uppkallade efter arkitekten Andrea Palladio.

Lokala länkar

Du finner den officiella turisthemsidan för Veneto regionen här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Caerano di San Marco

Vad tycker gästerna om i Caerano di San Marco?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 24 recensioner