Parco Natura Viva

Parco natura viva är en stor djurpark som byggdes för mer än 35 år sedan. Den ligger mellan byarna Bussolengo och Pastrengo endast 20 kilometer från Gardasjöns södra del. I samarbete med stora europeiska organisationer sysselsätter sig parken med utrotningshotade djurarter.

Parco Natura Viva är en stor djurpark som byggdes för mer än 35 år sedan. Den ligger mellan byarna Bussolengo och Pastrengo endast 20 kilometer från Gardasjöns södra del.

I samarbete med stora europeiska organisationer sysselsätter sig parken med utrotningshotade djurarter. Föremålet är att få folk motiverade till att hitta orsaken varför dessa djur är hotade. Genom utbildning och forskning försöker man uppnå detta och därmed kunna bevara dessa djur och deras miljö.

I parken finner man ett safari område på ca. 240.000 m². Här går en 7 kilometer lång väg var man i egen bil kör genom den Afrikanska savannen och på väldigt nära håll kan observera de vilda djuren. Parken har även ett rikt plant- och blomsterliv med sällsynta arter. Besök också Dinosaurierparken, som inte bara ger möjligheten att se dimensionerna på dessa stora kräldjur. Det är också möjligt att observera dinosauernas uppförande som byte och rovdjur, som ju inte är speciellt annorlunda än nutidens djurarter.

Läs mera på www.parconaturaviva.it