Resor till Burano

En färgglad oas mitt i lagunen

Äkta lagunstämning bortom massturismen i Venedig gör ön Burano med sina pittoreska och färgglada hus till en upplevelse ut över det vanliga.

En välbevarad hemlighet

Alla människor har hört talas om Venedig. Några känner även till Murano, ön som ligger 5 minuter med båt från Venedig och är berömt för sin glasproduktion. Men många känner inte till Burano, och de som gör det är väldigt få! Burano ligger ca. 40 minuter med båt från Venedig, vilket gör att endast några få turister tar sig hit.

Många färgkombinationer

Men där Venedig kännetecknas av förfallna fasader så målas husen på Burano varje år och det i kraftiga färger. Det är verkligen en upplevelse att gå en tur på ön och se de många färgkombinationer som skiftar från hus till hus och från vägg till vägg.

Öns befolkning livnär sig traditionellt åt fiske men många arbetar även på fastlandet. Kvinnornas specialarbete i många århundrade har varit knyppling och dessa kan även köpas på flera platser i små lokala butiker.

Karta över Burano 

Klicka på kartan här nedan för mer information om hotell och andra semesterboende i området, samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Outforskad charm på kvällstimmarna

Det finns endast ett litet hotell på hela ön så när kvällen faller på och turisterna återvänder till Venedig kan man uppleva öns riktiga charm. Då träffas folk på gatorna, dricker en aperitif på någon mysig bar medan barnen leker på platser och torg.

Allt gott från havet

Då Venedig ofta upplevs som livlös om kvällen lever istället Burano upp precis som ön alltid gjort. Det finns ett gott utbud av restauranger som alltid är välbesökta. Kötträtterna är kanske inte av bästa klass, vilket kanske inte är så konstigt när man befinner sig i ett fisk-paradis.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Letar du efter det perfekta boende på Burano? I sökmaskinen här på sidan kan du se lediga boende genom att sätta in datum och antal personer på och runt den trevliga ön.

Varje boende på vår hemsida är beskrivet i detalj, och du får snabbt en känsla för om det kan vara något för dig.

Transport

Vill du resa med flyg till Italien är det upplagt att välja en förbindelse till Venedig Marco Polo flygplats, som är den närmaste flygplats till Burano. Det är dock heller inte långt till Trevisos flygplats.

För att ankomma helt ut till Burano ska du ta en båt. Från tågstationen Venezia-Mestre finns det bussförbindelse till Fondamente Nove varifrån båtarna avgår till ön. Med mindre du vill använda en bil för att utforska andra delar av regionen finns det i övrigt ingen annan anledning till att ta en bil med sig ut på ön som man lätt går runt.

Utflykter från Burano

Håller du semester på Burano är det primära utflyktsmålet naturligtvis närliggande Venedig. Det vanligaste är därför att många bor i Venedig men besöker Burano. Skulle du göras tvärtom har du en enastående chans för att gå på upptäcktsfärd i den romantiska kanalstaden på tider då dagsturisterna inte är allt för många. 

Ta tillfället i akt att besöka operahuset Teatro La Fenice, som i kraft av sin atmosfär och arkitektur är en stor upplevelse för de flesta.

Det gömmer sig dessutom flera spännande sevärdheter och attraktioner inne på fastlandet med allt från vackra vindistrikt till stor nöjesparker.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Burano