Resor till Brenzone

Spendera semestern i Brenzone vid Gardasjön

Söder om Malcesine ligger Brenzone med ett läge som bjuder på vackra utsikter och en rik möjlighet för utflykter i bergen öster om Gardasjön.

Brenzone ligger i den norra änden av Gardasjön, vid fotan av Monte Baldo. Staden sträcker sig över 12 km och har knappt 2400 invånare. Det är precis här, som Gardasjön når sitt maximala djup på 350 meter.

Åk på utflykt i bergen

Staden har ett härligt läge med vackra utsiktspunkter. I centrum "Magugnano", ser man resterna från den medeltida staden, och här hittar man också en av de äldsta kyrkorna runt Gardasjön - San Zeno. Utanför Brenzone ligger den lilla ön "Trimelone", cirka 200 meter lång, med ruinerna av ett gammalt fort. Från Brenzone finns det många möjligheter för utflykter till bergen öster om Gardasjön.

Karta över Brenzone

Klicka på kartan här nedan för att få mer information om hotell och andra semesterbostäder i staden, avstånd till flygplatser och andra städer i Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden till en semester vid Gardasjön? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt breda urval av handplockade hotell, villor och lägenheter i och omkring Brenzone.

Ange endast datum och antal personer för att snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder under din valda period. Det blir inte enklare att hitta det perfekta boendet till en drömsemester vid ett av Italiens vackraste resmål.

Transport

Närmsta flygplats till Brenzone är Verona flygplats. Inom acceptabelt köravstånd ligger dock också Bergamo flygplats, som har många förbindelser med destinationer i Europa - däribland Stockholm Skavsta, Köpenhamn och Billund. Bergamo är en populär flygplats bland resenärer mycket tack vare lågprisbolaget Ryanairs närvaro.

För de flesta är en hyrbil det smidigaste sättet att ta sig vidare från flygplatsen till semesterboendet. Dessutom gör en hyrbil det enklare att ta sig runt till olika sevärdheter under loppet av semestern.

Väljer du att köra hela vägen från Sverige, ska du du räkna med en tur på cirka 1600 km. Det är dock inte ovanligt att man kör denna sträcka, och det finns många fördelar med en bilsemester till Italien. Observera dock att det, framförallt under högsäsongen, är kraftig trafik på Europas vägar. 

Utflykter från Brenzone

I Brenzone bor du med en värld av sevärdheter inom kort avstånd. Utöver stadens egna sevärdheter och utsiktspunkter, är det t.ex. bara några få km till Malcesine, som enligt vår mening är en av de mest charmiga städerna runt Gardasjön. I denna stad hittar du också linbanan upp till Monte Baldo - något vi kan varmt rekommendera. Här uppifrån toppen, är det vid klart väder den mest fantastiska utsikten över sjön och de omkringliggande bergen.

Om du har en bil till ditt förfogande kan vi också rekommendera en tur till närliggande Ledrosjön, där det råder lite mer lugn och ro till att njuta av de vackra naturomgivningarna.

Inom förhållandevis kort köravstånd ligger också vindistriktet Valpolicella. Här kan du med fördel spendera en dag med att följa rutten, som inte bra är en chans att utforska de vackra vinmarkerna och gårdarna, men undervägen passerar du också många andra intressanta sevärdheter och charmiga städer.

För barnfamiljer är ett besök i nöjesparkerna vid Gardasjön säkert också något som uppskattas av de små. Caneva World vid Lazise i den sydöstra delen av sjön har t.ex. gott om underhållning - även till de mest kräsna vattendjuren.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Brenzone

Vad tycker gästerna om i Brenzone?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 23 recensioner