Bilsemester och Bila själv till Bibione

Kör på bilsemester till Bibione med hela familjen

Sol, komfort, strand, äkta sommarstämning och massor av underhållning för barnen är något av allt det som väntar när du väljer att ta med familjen på semester i Bibione. Bila själv till Bibione och få en härlig upplevelse med hela familjen.

Veneto-regionen, som Bibione ligger i, är verkligen en historisk region i Italien. Den bjuder in till att hela familjen sätter sig i bilen och åker runt på äventyr om dagarna. Här kan ni, efter förhållandevis korta kör-turer, besöka både makalösa Venedig och imponerande Verona. På kör-själv-semestern till Bibione är uttråkad inte ett ord som kommer med in i bilden.

Bibione är en livlig strandstad vid Adriatiska havet i Italien, den den klassiska strofen "vad du önskar, ska du få" verkligen kommer till sin rätt. Oavsett om du längtar efter timvis av avslappning på den breda sandstranden, en simtur i poolen, spa-behandlingar, souvenir-shopping, pony-ridning för de små, minigolf, golf, vattensport, drinkar, läcker italiensk glass, eller mat från Italien och resten av världen så kommer du att hitta det - och mycket, mycket mer - i Bibione.

Framförallt under sommarens högsäsong, när de italienska barnfamiljerna kommer hit, är Bibione fullt av möjligheter. Många barnfamiljer reser hit år efter år, sommar efter sommar - och det är inte helt utan anledning. Utöver vad vi har nämnt här ovan, gör det ju inte heller något att guider, hotellpersonal och expediter i Bibione är ett vänligt och tillmötesgående folkslag, som är experter på att ge både små och stora semesterfirare en fin upplevelse. Att ta med barnen på semester i Italien är nästan alltid lika med en stor succé - inte minst i Bibione. Res till Bibione när du vill ha det lätt, roligt och beskvämt.

Bilsemester till Bibione i alla prisklasser

I Bibione hittar du ett stort urval av resorts i många olika prisklasser, varav många har både barnpool och lekplats. På många familjeplatser i Bibione kan ni välja att bo i er egen lägenhet, där ni själva kan laga mat. Att bo i lägenhet betyder också att ni har extra gott om plats för er alla, och att ha tillgång till ett kök ger i hög grad en flexibilitet som kan vara skönt för en barnfamilj. Stranden i Bibione vid det vackra Adriatiska havet är berömd och den tilltalar semesterfirare i alla åldrar. Om ni tar in på ett hotell med havsutsikt kan ni se fram emot fantastiska solnedgångar över sand och hav. Barnen kommer aldrig ha tråkigt i Bibione, och många hotell erbjuder tillgång till en privat strand, där ni aldrig behöver konkurrera med andra gäster om solstolar och parasoller - på många resorts har varje rum sin egen plats på stranden. Smart och bekvämt.

En kör-själv-semester till Bibione är ett perfekt val för barnfamiljer som längtar efter din frihet och flexibilitet som det innebär att åka på semester med bil - oavsett om det är en lokalt hyrd bil eller om ni kört själva från Sverige. När du väljer att åka till Bibione, ska du inte förvänta dig att det enda du kommer att uppleva är den ena resorten efter den andra längs en vacker sandstrand. Området ligger nämligen, som nämnt här ovan, i den historiska Veneto-regionen, där huvudstaden är ingen mindre än Venedig. Här ni en bil tillgänglig under semesterna kan ni använda ert hotell i Bibione som bas och sedan utforska resten av Veneto i det tempo som passar er. Venedig ligger endast 80 km bort, och ett besök i denna magiska stad kommer säkerligen vara en prioritet - utöver alla stunder på stranden.

Bilturen till Bibione

Om ni kör från Sverige, är bilturen ner genom Österrikes bergiga landskap i sig en stor upplevelse. När ni når den norditalienska gränsen, är det inte långt kvar till ni står med fötterna i sanden i Bibione och ni har tid till ett dopp i det blå, eller till avkoppling på ert hotellrum, eller i er lägenhet. Efter att ni har njutit av en avslappnande semesterdag, eller två, samt sett er omkring i Bibione, är det kanske tid att sätta kursen mot Venedig på en endagstur med bil. Staden är en helt enastående upplevelse som ni sent kommer glömma - och som tilltalar i särdel de större barnen lika mycket som de vuxna. Verona, Padova, Terst och Treviso är exempel på andra kända kulturstäder i området, som ni med lätthet kan nå med bil.

Det finns med andra ord många anledningar till att köra bil till Bibione, eller hyra en bil när ni kommer fram. Kontakta våra Italien-experter här på Escapeaway om vi kan hjälpa er med att planlägga och arrangera er kör-själv-semester till Bibione. Vi kan naturligtvis också ger er tips och råd om vilket hotell i Bibione som bäst passar era behov, och om vad ni kan uppleva i Veneto-regionen.

>>> Läs också om kör-själv-semester till Venedig här.
>>> Läs också om kör-själv-semester till Gardasjön här.
>>> Sök och boka hotell eller semesterlägenhet i Bibione här.

>> Läs mer om bilsemester

Karta över Bibione