Resor till Bibione

Bibione är badsemester så långt ögat når. En resa till Bibione är en klassiker för barnfamiljen.

Den flera kilometer långa sandstranden med lugnt vatten och massor av sol, gör resan till Bibione till barnens favorit, och en plats dit samma gäster återvänder år efter år. Boka flyg, hyrbil och hotell eller semesterlägenhet direkt här på sidan redan idag - så är du snart på plats!

Bibione är kanske ett av Italiens mest kända semesterresmål, dels för sin närhet till Venedig och dels för sina härliga sol & badmöjligheter. Här möter ögat en bred sandstrand, ett hav av färgrika parasoller och en doft av blommor och solkräm.

Bibione - en omtyckt liten badort

I Bibione har man ända sedan orten grundades satsat på att skapa familjevänliga omgivningar, vilket i sin tur har bidragit till att många gäster väljer att återkomma under årens lopp. Långa, breda sandstränder och avkopplande atmosfär bidrar till att Bibione är en trevlig sommarort som passar dig som uppskattar en semester där sol och bad är i fokus, vilket du snabbt lägger märke till p.g.a. de många parasoll och solstolar som fyller den breda och långa sandstranden.

Här finns något för alla

Bibione, som sträcker sig flera kilometer längs med havet och stranden är indelat i olika områden. Spiaggia heter den del som räknas som centrum och här finns det gott om trevliga och framför allt prisvärda butiker, glassbarer, uteserveringar och restauranger. Butikerna håller kvällsöppet och många gator stängs av från trafik, vilket uppskattas speciellt av barnfamiljer. Detta innebär nämligen att du  i lugn och ro kan äta din middag för att sedan ta en skön kvällspromenad med en glass i handen och njuta av folkvimlet, och semestern.

Omtyckta Lido del Sole ligger ca. en kilometer från Spiaggia och är en lugnare del, där många hus ligger inbäddade bland skuggande pinjeträd. Även i Lido del Sole finns en härlig strand att lapa sol från. Här finns även apotek, matbutik, barer och restaurang. För att komma in till Spiaggia kan du gå via strandpromenaden, cykla, ta bil eller lokalbuss.

Barnvänlighet och härlig sandstrand kännetecknar Lido dei Pini som ligger strax öster om Bibiones centrum och det är faktiskt p.g.a. stranden många väljer just denna del av Bibione. Här får du nämligen en lugnare sol & bad upplevelse, och du har närmre till strandbitar utan solstolar och parasoll. Även här har du de faciliteter som behövs för en trivsam semester. Från Lido dei Pini tar det endast ca. 10 min att promenera till Spiaggia.

Till sist har vi Bibione Pineda som ligger 6 km väster om själva Bibione. Här är det verkligen gott om plats mellan byggnaderna och villorna, gatorna är inte lika trafikerade och de stora träden bidrar till en skuggfylld karaktär till omgivningarna. Som i de övriga delarna av Bibione har du en härlig sandstrand och allt du behöver inom nära räckhåll. Härifrån är det ca 5 km in till Spiaggia och du kan ta dig in längs med stranden.

Det är ganska populärt att ta sig runt Bibione på cykel, speciellt den variant där hela familjen kan sitta samlade och det finns flera cykeluthyrningsbutiker runt om i Bibione. Du kan även ta lokalbussen om du föredrar att låta bilen stå, eller ta dig fram och tillbaka till fots längs den fina strandpromenaden som sträcker sig längs stora delar av Bibione.

För dig som ankommer med flyg finns det i högsäsong bussar som tar dig ut till Bibione, dock ej tidiga morgnar eller sena kvällar, då du istället kan ta en taxi från flygplatsen. Alternativt kan du ta en av lokalbussarna, men du får då räkna med ett byte i t.ex. Portogruaro.

Hotell i Bibione

Alla tiders familjesemester i Bibione

Barnen har sällan tråkigt i Bibione för ut över de många strandaktiviteter som finns, kan de bl. a. spela minigolf, boccia och tennis. Här finns dessutom möjlighet till hästridning och ett besök i stadens nöjeshall och tivoli brukar vara mycket uppskattat. Likaså den jättestora marknaden som kommer till stan varje tisdag i högsäsong.

Du som vuxen kan spela golf på den närliggande banan, njuta av det italienska köket på ett flertal restauranger eller bara koppla av. Och som omväxling kan du packa in hela familjen i bilen och köra till närliggande Lignano där du har en uppsjö av aktiviteter som Juniorland, Gulliverland, Parco Zoo, vattenland m.m. Och det fina med det hela är att det tar endast ca 10 med bil att ta sig dit. Dessutom har du en otaligt med märkesbutiker i Lignano och en högre klass på restaurangerna.

En dag med avkoppling

Mellan två av Bibiones delar, Spiaggia och Lido del Sole, ligger Bibione Thermae, ett fint kurbad och skönhetscenter. Här finns ett stort utbud av olika behandlingar och känner du att du är i behov av en härlig massage eller lust att prova ett gyttjebad kan det vara värt att spendera någon timme här. Annars är det i poolen eller på stranden de flesta befinner sig, under solens värmande strålar. I Bibione kan du välja mellan fri (som vanligtvis ligger i utkanterna) och betalstrand. Att hyra solstolar och parasoll i Bibione kostar inte lika mycket som på många andra av Europas stränder, och i många fall (inte alla) ingår det redan i semesterboendet.

Här bodde "fiskegubbarna"

Eftersom Bibione "föddes" på 50-talet har staden rent kulturellt inte så mycket att erbjuda. Havet är det som haft betydelse och det kan du märka när du ser de söta små fiskestugorna, Casoni, som dyker upp på lite olika ställen. För att du bättre ska förstå skulle jag vilja rekommendera dig att besöka en av mina favoritrestauranger Ai Casoni, som ligger längst ut vid Bibione Pineda. Förutom fantastiskt god mat och underbar natur kan du härifrån göra båtutflykter ut i lagunen. Du kan t.o.m ta båten till till Venedig härifrån, så du kan låta bilen stå kvar i Bibione och bespara dig parkeringskostnaden som är mycket hög i Venedig. Att ta sig till denna del av Bibione tar endast 5-10 med bil, beroende på var du bor.

Det finns mycket att se och göra runt om Bibione vilket gör att du kan få en bra kombinations-semester med inslag till alla familjens medlemmar.
Ett tips är att du en dag sätter dig i bilen och kör sydväst, bort mot det vackra Valpolicella vindistrikt, där du kan besöka vingårdar och köpa kraftfulla viner med dig hem som t ex Amarone. Eller så stannar du till lite tidigare och tar en lunch i den underbart mysiga lilla staden Treviso och vidare upp till det otroligt vackra Prosecco vindistrikt, med sina gröna kullar fyllda med vinrankor och gamla slott. Även här kan du stanna till och handla goda bubblor med dig hem. Och skulle barnen protestera för mycket mot dina utflyktsval kan du alltid ta en heldag borta vid vid Gardasjön, där du har flera nöjesparker som t.ex. Gardaland.

Semesterbostäder i Bibione

Hos Escapeaway finner du alltid ett stort urval av handplockade hotell, semesterlägenheter och semesterbostäder i Bibione. Ring eller skriv till oss om du har behov för hjälp med att boka, eller använd sökboxen i toppen för att själv hitta rätt semesterboende. Se fram emot en semester för hela familjen i trygga omgivningar med sol, strand, sand och vatten utanför dörren.

Sedan 1999 har du kunna boka boende i Bibione med Escapeaway, där du själv ska ha stått för transporten. Men nu kan du också boka paketresor till Bibione, direkt här på Escapeaway.se, inklusive flygbiljett från Sverige/Danmark, hyrbil på flygplatsen och naturligtvis en av våra signatur-semesterbostäder, som har gjort oss till svenskarnas favorit när resan går till Italien.

Njut av det goda livet, la dolce vita, vid poolen på ett av Bibiones många, populära resort, eller slå dig ner i en liggstol vid den vackra Adriatiska havskusten, med fin sand mellan tårna, och strand så långt ögat kan nå. Bibione är en fantastisk destination till barnfamiljen, och det är riktigt enkelt att resa hit.

För att du ska kunna resan till Bibione så billigt som möjligt, söker vi direkt hos flygbolag och biluthyrningsbolag, och ger dig möjlighet att boka en resa till nettopris, med flexibiliteten från reguljärflyg och säkerheten från paketresan. Och det som är bra är, att du kan boka resan helt själv på bara några minuter, direkt här på sidan. Hitta först den bostad som passar, därefter flygbiljett, och sist en hyrbil om du har behov av en sådan.

Vilken flygplats ska jag flyga till vid Bibione?

När du reser till Bibione, är det mest naturligt att flyga till en av de två flygplatserna vid Venedig, nämligen Venedig Marco Polo eller Venedig Treviso - båda ligger cirka 90 km från stranden och Bibione, och du kan ofta hitta direktflyg hit från både Sverige och Danmark. Det är också möjligt att flyga till Trieste flygplats, som ligger lite närmare Bibione, men här behöver du byta flyg på vägen.

Paketresor till Bibione med resegaranti

Escapeaway är medlem av Resegarantifonden, vilket innebär att du kan boka en resa hos oss med reguljärflyg från Sverige/Danmark, inklusive boende i Bibione och eventuell bilhyra på flygplatsen i ett och samma paket, och därmed täckas av paketreselagen. Utöver det, kan du med vår flexibla flygsökning sätta ihop din resa med precis det antal dagar du vill vara borta, så att det passar dig och dina planer.

Mer information inför din resa till Bibione

Bibione, belägen i regionen Veneto i nordöstra Italien, är en liten kuststad med endast cirka 3000 invånare, som trots sin storlek har blivit en en norra Italiens mest populära badorter under de senaste 50 åren. Ja, faktiskt rankar staden idag som nummer två i Italien då det kommer till antalet strandgäster, endast besegrad av en annan badort vid Adriatiska havet, nämligen Rimini i regionen Emilia-Romagna en bit längre söderut.

Bibione bjuder på flera kilometer barnvänliga stränder, en avslappnad atmosfär och ett stort urval av trevliga butiker, glassbarer, caféer, restauranger, strandaktiviteter och nöjesmöjligheter, som gör staden ideal som resmål för en familjesemester eller en badsemester vid havet.

Även om det är mer stillsamma aktiviteter, såsom strand, sol och bad som lockar, så är Bibione ett lyckat val - du kommer aldrig ha tråkigt här. När du behöver lite omväxling efter timmarna på stranden, har du möjlighet att utöva en rad aktivieter, såsom golf, tennis, hästridning, eller ett besök på stadens tivioli eller den stora veckovis återkommande marknaden (som kommer till staden varje tisdag under högsäsongen).

Mellan Bibiones två stadsdelar Spiaggia och Lido del Sole, finns det dessutom möjlighet att välja mellan en lång rad Wellness-behandlingar, t.ex. en omgång massage eller ett lerbad i det lokala SPA:et, Bibione Thermae.

Om du däremot vill uppleva lite kultur på resan, kan du besöka storstaden Venedig som endast ligger omkring 60 kilometer från Bibione, eller köra sydväst mot vackra Valpolicella vindistrikt, där du kan besöka lokala vingårdar och smaka på deras viner. och om du är iväg med barnen, kan du överväga en tur till närliggande Lignano, som bjuder på Juniorland, Gulliverland, Parco Zoo, vattenland m.m. Eller varför inte en endagstur till Gardasjön (ligger ca 185 km bort), som har flera vattenland och nöjesparker, t.ex. Gardaland.

>>> Se också resor till poulära Lido di Jesolo
>>> Se också resor till genuina och närliggande Caorle

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Vad tycker gästerna om i Bibione?

8,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 102 recensioner