Resor till Bassano del Grappa

Autentisk atmosfär i hjärtat av Veneto

Res till Bassano del Grappa för att uppleva den vidunderlig kombination av medelålder, autentisk atmosfär och livligt handelsliv.

Bassano del Grappa ligger i hjärtat av Veneto, omgivet av kulturstäderna Vicenza, Treviso, Padova och Venedig - så det är inte långt till kultur ad libitum. Staden har fått sitt namn från det närliggande berget Monte Grappa (30 km) - och alltså inte från snapsen av samma namn, som dock produceras i området.

Karta över Bassano del Grappa

Genom att klicka på kartan över Bassano del Grappa här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Vackert medeltida centrum

Stadens fina medeltida centrum genomskärs av floden Brenta, och är förbunden med den berömda övertäckta promenadbron Ponte Vecchio, som ritades av arkitekten Palladio under 1569. Då bron är av trä, har det dock varit nödvändigt att förnya den, senast var 1948.

Spännande marknadsstånd

Det händer alltid något i staden - och varje torsdag och lördag fylls stadens torg, Piazza Libertà och Piazza Garibaldi, av spännande marknadsstånd, och är du här under rätt årstid kan du provsmaka den utsökta vita sparrisen. Du äter också mycket bra i staden och alla trevliga café gör att du lätt kan få dig en god kopp kaffe, möjligtvis med en "avec"...

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Bassano del Grappa? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Transport

Den flygplats som ligger närmast Bassano del Grappa är Treviso flygplats (45 km). Det är därutöver också relativt kort avstånd till flygpalatserna i Venedig och Verona.

Många väljer att hyra bil på flygplatsen för att lättare komma fram till semesterbostaden. Dessutom är du mer fri under loppet av din semester om du har en bil till dit förfogande.

Information om bilhyra på Treviso flygplats

Planerar du istället att köra hit från Sverige, ska du räkna med en tur på cirka 1700 km från mellersta Sverige. Det är ett överkomligt avstånd för de flesta, men beräkna dock att vägarna ner genom Europa ofta är tungt trafikerade under sommarmånaderna.

Restauranger och shopping

Urvalet av resturanger i Bassano del Grappa täcker de flestas behov under semestern. Det finns tillräckligt med restauranger, caféer och pizzerior för att prova något nytt varje dag - om du inte snabbt hittar en favorit som du vill komma tillbaka till om och om igen.

Skulle du ha lust till att laga dina egna måltier på semestern, finns det likaså ett bra urval av matvarubutiker i staden, med både mindre och större supermercati.

Utflykter från Bassano del Grappa

Du bor omgiven av intressanta utflyktsmål i form av städer som Vicenza, Treviso, Padoca, och inte minst den berömda kanalstaden Venedig. 

Det väntar dig dock också många oförglömliga semesterminnen i regionens många mindre städer, som t.ex. Marostica som är känd för en stor medeltida borg, samt torget där man vartannat år spelar schack med levande schackpjäser!

Är du intresserad av vacker kulturhistoria är det också trevligt att spendera en dag på att besöka Le Ville Palladiane - en samling villor från 1500-talet som ligger en kort bit från Bassano del Grappa.

Likaså, i kort avstånd, hittar du vindistriktet Prosecco med massor av möjligheter för att utforska vackra vingårdar och njuta av goda viner.

Läs mer om alla de upplevelser du kan uppleva i vindistriktet Prosecco - en av norra Italiens bäst bevarade hemligheter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bassano del Grappa