Resor till Bardolino 

En av de mest klassiska städerna vid Gardasjön är Bardolino. Här får du det bästa av området runt Gardasjön i form av en stämningsfull stad, vacker utsikt över sjön och en perfekt utgångspunkt för utflykter till vinområdet Valpolicella och till Verona. Boka din resa till Bardolino med Escapeaway i dag!

Bardolino ligger på Gardasjöns södra strand. Även om du inte är bekant med staden så låter kanske namnet bekant? Då beror det kanske på att du har stiftat bekantskap med vinet med samma namn. Bardolino-vinet, som görs på en blandning av flera olika druvsorter har en historia som sträcker sig ända tillbaka till bronsåldern. Arkeologiska utgrävningar har bland annat visat att det i området omkring Bardolino har funnits bosättningar ända tillbaka till antikens dagar.

Precis som de flesta andra städer omkring sjön fick den nuvarande staden Bardolino först sin form under Medeltiden. Chiesa di San Severo, som ligger mitt i stan, byggdes till exempel på 1000-talet i romantisk stil. Kyrkan är bara en av en handfull intressanta historiska sevärdheter i Bardolino, vilka det är värt att lägga tid på att utforska. Det ligger dessutom en del vackra villor och palats i staden som byggdes när den italienska överklassen på sin tid började tillbringa sina semestrar i området.

Välkommen till Gardasjön med Escapeaway, vi är specialister på resor till Bardolino där du bor på handplockade och noga utvalda hotell under din resa. Boka din resa till Italien som en komplett paketresa inklusive hotellvistelse, flygresa och transfer tur/retur från flygplatsen eller en hyrbil som väntar på dig vid ankomsten. Vill du hellre själv arrangera din resa till Bardolino så kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka ditt hotell genom Escapeaway.

Avslappnad semesterort vid Gardasjön

De flesta som reser till Bardolino i dag använder en stor del av sin semester på att njuta av avkopplande promenader längs den praktfulla sjön. Här kan du slå dig ner på en av de många bänkarna längs sjöpromenaden och njuta av solens varma strålar samt utsikten mot sjöns motsatta sida medan du lyssnar till de små vågornas kluckande mot stranden. En stor del av den gamla staden är avsatt enbart för fotgängare vilket ytterligare förstärker den avkopplande atmosfären som råder här. Under högsäsongen sjuder gatorna av liv på kvällen när folk går på upptäcktsfärd bland stadens butiker och restauranger. Under sommarperioden är det dessutom varje torsdag fullt med bodar längs strandpromenaden eftersom det är marknadsdag.

Bardolino som har omkring 6 400 invånare är i och för sig inte en av de mest kända semesterorterna vid Gardasjön, men det har hänt mycket i staden sedan den bara var ett sömnigt fiskeläge. De fina grusstränderna runt staden och ett brett urval av bra hotell medför att du här kan hitta allt det du behöver för att få en lyckad semester. Detta gäller inte minst utbudet av matställen och då särskilt i området ner mot den lilla marinan där det ligger restauranger, pizzerior, vinbarer och lockande glassbarer, gelaterior ,sida vid sida. För de dagliga förnödenheterna finns det både delikatessaffärer och vanliga supermarkets i och omkring stan, där du kan hitta det mesta som du behöver.

En aktiv vinsemester i Bardolino

En semester vid Gardasjön är även en uppenbar möjlighet till att fördjupa sig i det italienska köket, vilket här vid sjön visar sig från sin bästa sida med någonting för hela familjen. För de vuxna är inte minst områdets viner värda att stifta en närmare bekantskap med. Vinkännare säger som regel at de bästa Bardolino vinerna är de lite lättare och ljusa vinerna som dessutom smakar bäst när de är svala och unga.

Är du mycket vinintresserad kan ett besök på vinets eget museum, Museo del Vino Barolino, rekommenderas. Museet som utgör en del av vingården Zeni, har utställningar som ger en god inblick i både tidigare och dagens vinframställning i området. Här erbjuds naturligtvis även vinprovningar och försäljning av viner. För vinälskare är det även upplagt att avsätta en dag till att följa Strada del Vino - rutten som tar dig förbi ett pärlband av vingårdar i Bardolinos inland. 

Bardolino ger dig på det hela taget en bra utgångspunkt till att utforska Gardasjöns största attraktioner. Utöver de många aktiviteterna som är knutna till vattnet så kan det rekommenderas att hyra en cykel eller bege sig ut på vandringstur upp i höjderna för att njuta av den formidabla utsikten, till exempel uppifrån klostret Eremo San Giorgio, som ligger halvvägs mellan Bardolino och Garda. 

Så bokar du en billig resa till Bardolino

Med Escapeaway kan du lätt boka en problemfri och säker resa till Bardolino med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Bardolino. Vi sätter samman det hela till en paketresa med Resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för att få den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Lazise
>> Se våra semesterbostäder vid Gardasjön

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bardolino

Populära hotell i Bardolino

Italien, Norra Italien, Veneto, Bardolino
9,1
Fantastiskt
78 omdömen
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Veneto, Bardolino
8,8
Mycket bra
724 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Veneto, Bardolino
9,2
Fantastiskt
697 omdömen
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage

Vad tycker gästerna om i Bardolino?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 52 recensioner