Resor till Bagnolo di Lonigo

Det är knappast någon utanför Italien som nickar igenkännande när de hör namnet Bagnolo di Lonigo. I jämförelse med Verona och Venedig som båda ligger inom en timmes körning så är det inte heller många som reser till denna stad. Möjligheten att få uppleva det äkta Italien utan massturism är emellertid i sig själv anledning nog till varför du ska resa till Bagnolo di Lonigo. Du får dessutom nära till många av regionens berömda sevärdheter.

Helt utan egna sevärdheter är dock inte Bagnolo di Lonigo. Här ligger till exempel den vackra Villa Pisani Bonetti som byggdes av den inflytelserika Pisani-familjen 1544-1545. Villan ritades av renässansarkitekten Andrea Palladio som av många räknas bland de mest inflytelserika personerna i arkitekturens historia. Villan som är perfekt bevarad är idag öppen för besökare på guidade rundvisningar och rymmer dessutom en utställning av modern konst.

Själva den lilla staden Bagnolo ligger några få kilometer söder om Lonigo. Medan Bagnolo bara har några enstaka matställen så hittar du i den större grannstaden Lonigo med sina omkring 16 400 invånare en stämningsfull stadskärna med åtskilliga trevliga uteserveringar och restauranger vid stadens vackra piazzor. Utöver matställen nog för att prova ett nytt varje dag så finns här även affärer och supermarkets tillräckligt för at täcka de flestas behov.

Med sin fridfulla atmosfär och grannstadens erbjudanden inom kort avstånd är Bagnolo di Lonigo på många sätt en perfekt bas för en avkopplande semester i Italien. Detta gäller oavsett om du bor i Bagnolo eller Lonigo. Utöver kulinariska upplevelser och sightseeing i närområdet så erbjuder en resa hit även massor av möjligheter att bege sig ut på spännande utflykter.

Utflyktsmöjligheter

Söder om Bagnolo di Lonigo breder Poslättens platta landskap ut sig mot horisonten medan du åt norr kan se början av Alperna. Inom ganska överkomligt köravstånd från Bagnolo di Lonigo erbjuder området massor av intressanta utflyktsmål. Bland de mest kända städerna räknas naturligtvis operastaden Verona och den romantiska kanalstaden Venedig. Du kan även lätt ta en tur till Gardasjön som ligger omkring 60 kilometer väster ut.

Närmre belägna städer som Padova och Vincenza är kanske mindre kända men är absolut värda att titta förbi. Du har dessutom på en resa till Bagnolo di Lonigo fantastiska möjligheter att utforska en hel rad vingårdar, charmiga byar och ofördärvade naturområden.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway som gäst på ett av våra handplockade hotell som vi har letat fram till vårt program med resor till Bagnolo di Lonigo.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bagnolo di Lonigo