Badsemester i Lido di Jesolo eller i Bibione?

Dessa två kända badorter på Venetos kust drar till sig varje sommar massor av turister, i första hand på grund av deras trevliga, breda sandstränder och många aktivitetsmöjligheter för barn och vuxna.

Även om Bibione och Lido di Jesolo på många sätt liknar varandra i deras urval, finner man också skillnader mellan dem.

Bibione har utvecklat sig sedan 60-talet genom att satsa på familjevänliga omgivningar och en effektiv service. Det är inte svårt att hitta runt här då i stort sett alla de lokala kan de nödvändiga glosorna, och mer än det, på engelska och tyska. Bibione är uppdelat på 4 mindre områden var Bibione Spiaggia är den största och mest livliga.

I Bibione Spiaggia finner man minigolf, boccia, tennis, hästridning, skridskohall, tivoli osv. De vuxna kan spela golf på den närliggande banan, gå och shoppa på den lokala gatumarknaden (på tisdagar), njuta av den alltid goda italienska matlagningen på de många restaurangerna eller bara slappna av med deras barn i närheten. Rent konstnärligt har Bibione inte mycket att erbjuda. Det är inte här du vill hitta ett medeltida centrum eller stora museer men många utflykter finns det ändå.

Lido di Jesolo är en lång stad som sträcker sig längs kusten. Utanför staden i den västra delen ligger det stora vattenfallet med massor av vattenaktiviteter och olika shows för både barn och vuxna. Det är också i detta område man finner stadens diskotek. De ligger utanför stadens inre centrum men ändå på kort avstånd härifrån. I detta område finns det även gokartbana, tivoli, golfbana och många andra aktiviteter.

Då Jesolo inte är mindre än 17 km lång kan den därför vara lite svårare att överskåda än Bibione Spiaggia, vars centrum är koncentrerat omkring ett mindre område. Urvalet av butiker, också med märkesvaror, är väsentligt större i Lido di Jesolo än i Bibione och Jesolo är därför en bra utgångspunkt för både badsemester och shopping. Staden ligger även nära Venedig och man kan snabbt komma till den vackra staden med båt från hamnstäderna Punta Sabbione och Treporti.>> Läs mer om badsemester

Karta över Veneto

Populära hotell i Veneto

Italien, Norra Italien, Veneto, Campagnola
9,2
Fantastiskt
103 omdömen
  • Närmaste flygplats: 91 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Lido di Jesolo
9,4
Fantastiskt
1323 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Avstånd till havet: ca. 10 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Cortellazzo
9,0
Fantastiskt
109 omdömen
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi