Resor till Arbizzano - Santa Maria

Arbizzano - Santa Maria ligger bara 15 minuters körning från Verona centrum men har ändå en omisskännlig, lantlig atmosfär. Staden har omkring 5 000 invånare och är därmed en perfekt bas för en semester nära den berömda operastadens stora kulturella utbud. I Arbizzano-Santa Maria kan du dra dig lite tillbaka i de fridfulla omgivningarna samtidigt som en resa hit erbjuder perfekta möjligheter att fördjupa sig i det kända vindistriktet Valpolicella som är som gjort för en semester i vinets och gastronomins tecken.

Idealiskt beläget för en upplevelserik semester

Tycker du om goda viner så vore det dumt att ite lägga några semesterdagar på att följa delar av vin rutten Strada del vino Valpolicella. Denna rutt tar dig runt bland distriktets många charmerande villor, medeltidsstäder och vinkällare som rymmer några av Italiens bästa rödviner. Till dessa viner räknas naturligtvis det sägenomspunna Amarone vinet. Många av områdets vingårdar bjuder gärna in till både rundvisning och vinprovning bland vinrankor och vinfat.

Verona och områdets vackra vingårdar är inte de enda attraktionerna i området omkring Arbizzano - Santa Maria. Bare 15 kilometer väster ut ligger till exempel Gardasjön, ett av Norditaliens mest populära och natursköna resmål. Här befinner du dig med andra ord bara "ett stenkast" från betagande vacker natur bland de grönskande bergen runt sjön, ett pärlband av gamla mysiga städer längs sjöns stränder och massor av aktivitetsmöjligheter. Reser du till Arbizzano - Santa Maria med yngre barn som kanske inte nöjer sig med opera och vingårdsbesök så kan du locka dem med en tur till någon av de närliggande nöjesparkerna. Det tar till exempel inte mycket mer än en halvtimme att köra till Gardaland som är en av Italiens mest populära nöjesparker.

Restauranger och shopping

Det är inte långt in till det rika butiks- och restauranglivet i Verona, men du behöver inte lämna de sammanvuxna små städerna Arbizzano - Santa Maria för att stilla hungern med en av Italiens berömda och läckra pizzor. Trots stadens relativt beskedliga storlek har den nämligen ett fint urval av restauranger, trattorior och barer. På samma sätt finns här tillräckligt med supermarkets, apotek och mindre affärer för att täcka de flesta behov som kan tänkas uppstå under en semester.

En stor del av nöjet med att resa till Arbizzano - Santa Maria är möjligheten att kunna åka på utflykter till massor av små städer inom kort räckvidd. I detta område finns det till och med i de minsta städerna som regel minst ett par trevliga matställen där du kan fördjupa dig i det autentiska, lokala kökets härligheter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Arbizzano - Santa Maria