Resor till Affi

Åk på semester till Affi nära Gardasjön

Affi är en liten italiensk by men har under senare år oftast blivit känd som avfarten till Gardasjön när man kommer på motorväg A22 mellan Brennerpasset och Verona på den östra sidan av Gardasjön. Avfarten används av bilister som kommer både norr och söder ifrån och som ska vidare till vindistriktet Valpolicella, eller den södra delen av Gardasjön där själva staden Garda ligger endast 8 kilometer bort.

Gott om shoppingmöjligheter och bra restauranger

Affi har även utvecklats till ett stort inköpsområde som präglas av stora shoppingcenter dit italienarna strömmar för att handla. Trots byns läge vid motorvägsavfarten är det inte långt till den vackra naturen kring Gardasjön samtidigt som det finns flera trevliga landsbyar inom några få kilometer precis som det finns flera goda restauranger i området.

Detta har bidragit till att Affi blivit en upplagd utgångspunkt för affärsmän som endast har behov för en enkel övernattning men också till familjer som gärna vill uppleva både Gardasjön med diverse nöjesparker för barn, vindistriktet Valpolicella, opera i Verona men som samtidigt vill ha möjligheten att ta sig snabbt till Venedig och andra spännande storstäder i området. Sist, men inte minst, bjuder Affi också på möjligheten att snabbt kunna åka till Venedig eller till en av de andra stora städerna i området.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Affi? I vår sökmotor hittar du vårt urval av utvalda, handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och runt den praktiskt belägna staden.

Åker du till Italien med hela tjocka släkten, en stor grupp vänner eller många kollegor? Då kanske en villa för minst 20 personer kan passa? Vi erbjuder naturligtvis även villor i den storleken.

Ange endast datum och antal personer för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din semesterperiod. Det blir nästan inte lättare att hitta perfekt bostad till en semester nära Gardasjön.

Transport

Vill du flyga till Italien, är Verona flygplats den som ligger närmast Affi. Det är dock inte mycket mer än en timmes bilfärd från Bologna flygplats, som bland annat betjänas av lågprisbolaget Ryanair. Här kan du se en översikt över direkta flyg till Italien.

Många av våra resenärer väljer att boka en hyrbil på semestern. Framförallt när du ska bo i Affi, varifrån du har goda vägförbindelser till resten av regionen, är det smart att ha en hyrbil tillgänglig.

Planerar du att köra till Affi från Sverige, väntar dig en färd på 1600 kilometer från södra Sverige. Med en övernattning eller två längs vägen, är det en sträcka som de flesta klarar av. Under högsäsongen bör du dock räkna med att resan tar längre tid, på grund av all trafik genom Europa. Här hittar du tips och råd inför en bilsemester till Italien.

Utflykter från Affi

Väljer du att bo i en semesterbostad i Affi, bor du också nära Gardasjöns vackra natur och många charmiga småstäder. På den yttersta delen av Sirmione-halvön, som du hittar i den södra delen av sjön, kan du t.ex. se resterna av en romersk villa, känd som Catullos Grottor. Om du reser med barn, kommer en dag på en av de närliggande nöjesparkerna helt klart vara uppskattad. 

Prioriterar du gastronomiska upplevelser när du är på semester? Utöver de trevliga restaurangerna i området, bor du också nära ett av Italiens mest kända vindistrikt, Valpolicella. Om du är intresserad av goda viner, eller endast vill uppleva ett enastående landskap med vinfält, kan en tur längs den närliggande Valpolicella Vinrutt rekommenderas.

Det finns naturligtvis också en värld av möjligheter för att utforska kulturella sevärdheter i Verona eller Venedig. Om du är här på sommaren, kan du t.ex. uppleva opera under öppen himmel i Veronas gamla amfiteater - en upplevelse du sent kommer att glömma.

Lokala länkar

>> För mer information om området runt Verona
>> För mer information om alla städer runt Gardasjön

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Affi