Semesterbostäder vid Adriatiska havet

Breda sandstränder så långt ögat når med klart, barnvänligt vatten har gjort semesterbostäder vid Adriatiska havet populära bland framför allt familjer som vill njuta en avkopplande semester under söderns sol. Här finns emellertid något för alla, inte minst eftersom det på den italienska Adriatiska havskusten sällan är särskilt långt till massor av spännande natur- och kulturupplevelser i inlandet, om du inte enbart vill slappa på stranden.

Hela den omkring 1 200 kilometer långa kuststräckan med dess många stränder och badorter avbryts faktiskt enbart av två natursköna bergåsar, Conero och Gargano, i Marche- respektive Apulien-regionerna. Det finns därför riktigt goda möjligheter att hitta ett resmål och en semesterbostad vid Adriatiskahavet som lever upp till alla dina önskemål rörande semestern.

Var ska man bo vid Adriatiska havet?

Den italienska delen av Adriatiska havets kust sträcker sig från Trieste i norr ner till fyrtornet på Capo d'Otranto på stövellandets häl (Apulien). Vi skandinaver har dock hittills huvudsakligen lagt vår kärlek på badorterna och ständerna på den norra delen av kuststräckan. Det är ganska förståeligt eftersom man här har optimala förutsättningar för att kombinera avkopplande strandliv med sightseeing i några av Italiens mest kända kuststäder.

En av favoriterna bland de norditalienska badorterna är Lido di Jesolo i Veneto-regionen. Bokar du en semesterbostad här kommer den 15 kilometer långa stranden alltid finnas inom kort räckhåll. Många utnyttjar naturligtvis badortens läge nära Venedig för att besöka den romantiska kanalstaden. Inte långt därifrån hittar man även favoriterna Bibione och Caorle.

Lite längre söderut i grannregionen Emilia-Romagna hittar du populära badorter som Viserba, Rimini, Riccione och Cesenatico, vilka italienarna själva myllrar ut till under de varma sommarmånaderna. Vill du gärna bo någonstans med ett stort utbud av matställen, barer och underhållningsmöjligheter inom kort räckvidd så är denna del av kusten det perfekta resmålet. 

Föredrar du en semester med lite mindre liv och leverne kan du med fördel söka dig ännu längre söder ut till Marche-regionen. Här kan du i små trevliga badorter som Sirolo, Cesenatico och Numana precis söder om bergskammen Conero njuta av några av Adriatiska havets härligaste stränder inramade av vacker orörd natur. Samtidigt är området inte mer turistigt än att du bara behöver förflytta dig en liten bit in i landet för att hitta charmerande byar och småstäder där livet går sin gilla gång så som det gjort i långa tider. 

Vill du ha en oförglömlig semester med både strand och ofördärvade småstäder så kan det varmt rekommenderas att boka en semesterbostad vid Adriatiska havet i en av de sydligaste regionerna längs kusten som Abruzzo, Molise eller Apulien. Här möter du ett Italien som inte så många skandinaviska semesterresenärer känner till, med orörda stränder och storslagen natur samt karaktärsfulla kuststäder som Vasto och Polignano a Mare.

Semesterlägenheter vid Adriatiska havet

Boka en semesterlägenhet vid Adriatiska havet redan nu, då kan du se fram emot en semester där du får en bekväm utgångspunkt för både badturer och sightseeing i ditt eget tempo. Med en semesterlägenhet kan du komma och gå som du vill. När du vänder hem efter en upplevelserik utflykt eller från stranden är det skönt att ha tillgång till eget kök om du inte är på humör att äta ute. Det är en av de saker som gör att man känner sig mer som hemma än till exempel på ett hotellrum. 

Semesterhus vid Adriatiska havet

Söker du efter den perfekta inramningen till en familjesemester vid den vackra kusten när ni reser flera generationer tillsammans, eller vill du bara bo med lite extra plats omkring dig, då bör du överväga att hyra ett semesterhus. I ett hus får ni allt för er själva och har därför de perfekta förutsättningarna för en semester med massor av gemensam trevnad och samvaro, oavsett om det är runt grillen eller runt poolen. 

Med ett välutrustat semesterhus, som naturligtvis inkluderar kök, är ni mindre beroende av de vanliga turistfaciliteterna. Här får ni en perfekt möjlighet att göra som italienarna själva och göra era inköp av grönsaker, frukt, kött, fisk, ost, vin och andra delikatesser på den lokala marknaden. 

Så bokar de en semesterbostad vid Adriatiska havet med Escapeaway

Escapeaway har gjort det lätt för dig att hitta en semesterbostad vid Adriatiska havet med det rätta läget och det bästa priset. Vi erbjuder noga utvalda semesterhus och semesterlägenheter i många olika storlekar och prisklasser. Vi vågar nästan garantera att du hos oss alltid hittar ett ställe som lever upp till dina önskemål för semestern.

Vill du helst hoppa över den långa bilturen till Italien så ger vi dig samtidigt även möjlighet att söka efter den billigaste flygbiljetten till någon av flygplatserna nära ditt resmål. När du bokar din semesterbostad hos Escapeaway, kan du därför även boka flyg från antingen Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

>> Läs även om semesterbostäder på den Italienska Rivieran
>> Läs även om semesterlägenheter i Venedig här

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Adriatiska kusten

Populära hotell vid Adriatiska kusten

Italien, Norra Italien, Veneto, Porto Santa Margherita
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Veneto, Lido di Venezia
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Lido di Jesolo
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Avstånd till havet: ca. 10 m
  • Internet/Wi-Fi