Resor till Adriatiska havet

Adriatiska havets är ett populärt resmål, framför allt bland barnfamiljer, som njuter av de breda och långgrunda stränderna och närheten till stora upplevelser. Nu kan du boka en paketresa till Adriatiska havet med Escapeaway inklusive flyg, hyrbil och en av våra populäraste semesterbostäder.

Adriatiska havet är ett namn som klingar bekant för många, och hos de flesta går nog tankarna automatiskt till sköna badorter med långa, breda och härliga sandstränder, pittoreska små städer och juvelen på kronan - Venedig. Det är emellertid inte allt som Adriatiska havskusten har att erbjuda, listan kan göras mycket längre.

Det italienska Adriatiska havet sträcker sig från Trieste i norr och hela vägen ner längs östkusten till "klacken" i Apulien. Här på Escapeaway har vi valt att fokusera på den norra delen av kustlinjen, ett område som sträcker sig från Trieste i norra ändan er till söder om Rimini. Längs denna remsa ligger de traditionella badorterna som ett fint pärlband, med sina stora och breda sandstränder och ett glatt ”badortsliv”. Adriatiska kusten är ett perfekt resmål för dig som önskar en härlig sol- och badsemester i skön kombination med natur, kultur och flera spännande besök i charmerande städer som Treviso, Ravenna och naturligtvis mytomspunna Venedig.

Området kan nås på en kör-själv semester men har du inte lust att köra bil i cirka 18 timmar söder ut så går det flyg till flera städer i området som till exempel Verona eller Bologna, från vilka det bara är omkring 1½ timmes körning till kusten. Det går även direktflyg till Venedigs flygplats.

Klassiska badorter för en avkopplande semester

Adriatiska havet är förutom Venedig kanske mest känd för sina breda och långa sandstränder och flera av kustens orter lockar varje år många sol- och baddyrkande gäster. Vilket inte är så märkligt då här råder ett lugnt och skönt tempo som passar alla familjemedlemmar, gammal som ung.

Letar du efter roliga familjeaktiviteter som djurpark, vattenland, tivoli, golf och tennis (för att bara nämna något av allt det som finns) bör du ta en närmre titt på Lignano, som dessutom är en välskött badort med trevliga restauranger i olika prisklasser, bra shopping och lång fin sandstrand. Och under säsongens gång anordnar man evenemang av olika slag.

>> Läs mer om resor till Lignano här

En av kustens mest populära städer heter Caorle (tillsammans med Caorle Lido Altanea), och detta är mycket tack vare stadens pittoreska lilla centrum. Här kan du lapa sol från två stränder, flanera längs charmiga gränder och njuta av god mat på någon av de mysiga restaurangerna/trattoriorna för att sedan avsluta det hela med en smarrig glass eller crepes à la Nutella. Man kan säga att Caorle är ett riktigt generationsresmål som uppskattas av alla och har flera återkommande gäster år efter år. Ett bra val för dig som vill ta med ”hela tjocka” familjen på resan.

>> Läs mer om  resor till Caorle här

Närmsta badort från Venedig sett heter Lido di Jesolo, en uppfriskande liten stad med en aning högre puls än sina grannar. Kilometerlång fin sandstrand, kilometerlång gågata späckad med butiker av olika slag, mängder av matställen för alla smaker och plånböcker och närhet till outlets är något av det kan du uppleva här. Om du önskar lite mer lugn och ro, men ändå ha närhet till stadens liv och rörelse, kan du i stället välja Cavallino, som ligger ca 10 km från Lido di Jesolo. Det går buss mellan de olika orterna och bussar fram och tillbaka till Venedig, smidigt för dig som anländer med flyg.

>> Läs mer om resor till Lido di Jesolo här

Söder om Venedig dyker det återigen upp små badorter som Lido degli Estensi och ännu en bit söderut hittar du de klassiska badorterna Riccione, Cesenatico och Rimini - orter med puls och ständig rörelse och en lång gedigen erfarenhet av turism. Lockar en semester i Venedig, i kombination med möjligheten att kunna ta ett dopp i havet när du känner för det, då kan du välja något av våra boende på Lido di Venezia, du tar dig nämligen enkelt fram och tillbaka till Markusplatsen. Ett annat bra alternativ är Chioggia, även kallad lilla ”Venedig”, som har en pittoreska och mer intim atmosfär borta från massturismen.

>> Läs mer om Escapeaways utvalda semesterbostäder på Adriatiska havskusten här

Hotell vid Adriatiska kusten

Populära hotell vid Adriatiska kusten

Italien, Norra Italien, Veneto, Adriatiska kusten
9,0
Fantastiskt
457 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Veneto, Porto Santa Margherita
9,0
Fantastiskt
738 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Marche, Portonovo
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Så bokar du en resa till Adriatiska havet med Escapeaway

Med Escapeaway kan du lätt boka en bekymmersfri och säker resa till Adriatiska havskusten med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Luleå, Malmö och Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell på Adriatiskahavets kust. Vi sätter samman det hela till en paketresa med resegaranti så du får det bästa av två världar. Komplettera paket med en hyrbil för bästa möjliga upplevelse när du kommer fram.

Ett vackert inland med fokus på mat och vin

Det kan det vara lätt att glömma bort att norra Italien, förutom sin fantastiska kustremsa, även har ett vackert inbjudande inland. Speciellt uppe i de norra delarna i den region som heter Friuli Venezia Giulia, där den ena vinrankan trängs med den andra uppe på de gröna kullarna. Väljer du en semester norr om Venedig har du alla chanser att låta dina smaklökar få en extraordinär upplevelse. Här finns det nämligen gott om charmerande gårdar som tillverkar ost och vin, och om den världskända Prosciutto di San Daniele lockar bör du ta en runda bort till San Daniele - paradiset för dig som älskar denna underbara skinka. Regionen har en mycket intressant historia att berätta och flera intressanta platser som Udine, Gorizia, Palmanova och Pordenone. Drar du dig däremot västerut och inåt landet har du Prosecco-området framför dina fötter och vindistriktet Valpolicella. Du kan t o m göra dagsutflykter till Gardasjön.

Prova på ett av landet mest karakteristiska kök

Bestämmer du dig för att bredda dina vyer och undrar vad som finns söder om Venedig, närmare bestämt i trakterna runt Rimini, kan vi berätta att här väntar dig då (förutom långa stränder) ett grönskande inland med berg, vackra mjuka kullar och fält med solrosor. Och du bör passa på att ta dig en tur "ut på landet" och bl. a. stanna till i charmiga San Marino, varifrån du har en vacker utsikt över det omkringliggande landskapet. Slå dig gärna ner på en av de trevliga uteserveringarna och njut av den goda maten och de historiska vingslagen. Låt dig även överraskas av Ravenna, en ytterst charmerande stad med mysiga gator och torg.

Dessutom finns här gott om bra restauranger och förutom shopping har du här en spännande historia som sträcker sig ända bakåt till 89 f kr. Andra städer som är väl värda ett besök, och som bara är ett axplock av allt det du kan se och uppleva, är Bologna för sin kultur och sitt vackra centrum, Modena för sin balsamvinäger och sina unika byggnader samt Cervia för sin hamn och sina restauranger. Italien är Italien och nästan oavsett vart du väljer att resa i detta underbara land, finns det pärlor att upptäcka i landets alla vrår.

Mer information för din resa till Adriatiska havet

Den italienska Adriatiska havskusten sträcker sig från Trieste regionen Friuli i norr, på gränsen till Slovenien, och hela vägen ner längs den östra kusten till Italiens "klack", Apulien, i söder. Hos Escapeaway har vi dock valt att fokusera på den norra delen av kuststräckan, som sträcker sig från Trieste i norr, till badorten Rimini i regionen Emilia-Romagnas södra del.

Adriatiska havet bjuder på traditionella badorter, stora, barnvänliga sandstränder, fantastisk gastronomi och rika möjligheter att kombinera badsemestern med natur, kultur och dagsutflykter till spännande kulturstäder så som Treviso och de hundra öarnas, Marco Polos, och romantikens stad: Venedig.

Om du är på jakt efter familjeaktiviteter, såsom ett zoo, tivoli, vattenland, golf eller tennis - så bör du besöka Lignano, som dessutom har fina och breda stränder med fin, ljus sand. I Caorle kan du uppleva ett trevligt centrum med färgglada hus, små smala gator, två bra sandstränder och en härlig strandpromenad. I Lido di Jesolo får du en bred och barnvänlig sandstrand, massor av underhållningsaktiviteter för hela familjen, samt ett stort urval av butiker och restauranger. Om du önskar lite mer lugn och ro, men samtidigt vill ha ett kort avstånd till stadens liv, kan du istället välja att bo i Cavallino, som ligger ca. 10 km från badorten Lido di Jesolo.

Om du vill kombinera en badsemester vid Adriatiska havet med en storstadssemester i Venedig, bör du välja att åka till Lido degli Estensi, eller de klassiska badorterna som t.ex. Riccione, Cesenatico och Rimini. Du kan också resa till staden Chioggia, som ligger 60 km söder om Venedig, och ofta kallas just "lilla Venedig", för att tankarna leder till det Venedig som en gång var, innan alla turister kom dit.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Vad tycker gästerna om vid Adriatiska kusten?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 340 recensioner