Resor till Veneto

Storslagna Veneto erbjuder hela semesterpaketet. Boka resor till Veneto med flyg, hyrbil och semesterbostad.

Veneto ger dig lite av allt: frodiga vinfält, breda stränder, otroliga städer och ett allsidigt landskap. Nu kan du hitta din resa till Veneto hos Escapeaway, inklusive flyg, hyrbil och de bästa semesterbostäderna.

Oavsett om du är på semesterjakt efter öppet hav och fina sandstränder, böljande vindistrikt, sjöstämning, ståtliga berg eller stämningsfulla kulturstäder så har Veneto något för dig. Lägg där till en region som fullständigt sprakar när det kommer till gastronomin.

Var befinner vi oss på kartan?

Veneto ligger i det nordöstra hörnet av Italien och är en region som har otroligt mycket att bjuda på, som till exempel vackra och intressanta städer som Verona, Padova, Vicenza och Venedig. Alla med deras individuella sevärdheter och charm är bara ett sätt att uppleva Veneto på. Regionen rymmer många spår av romarna och i området kring Venedig är de bysantinska influenserna tydliga. Ursprungligen var Veneto den fattigaste regionen i norra Italien, men idag räknas dock området till de ekonomiskt starka norditalienska regionerna och Veneto är en viktig textilproducent (för bland andra klädgiganten Benetton) och en jordbruksregion.

Naturen är vacker och presenterar sig i form av gröna backar runt omkring Verona, floden Adige som löper genom landskapet, de sköna bergen mot norr och de breda sandstränderna vid kustområdena. Du bör heller inte glömma Gardasjön med dess sköna naturomgivningar. Denna spännande region erbjuder mycket av olika ting. Storstadsromantik, fin arkitektur, historiska fornlämningar, avslappnande semester vid havet eller sjön samt vackra natur upplevelser i bergen och på landet.

Du bör heller inte glömma bort de fantastiska vinerna som te.x. Amarone, Valpolicella och Bardolino, som produceras framförallt i området kring Verona. Klimatet, med svala brisar från norr och ljumma sommarvindar söderifrån, ger druvorna här både sötma och syra. Här hålls varje år landets största och viktigaste vinmässa, Vinitalia, som varje år lockar 3-4000 vinproducenter till staden, som ska provsmaka och bedöma varandras produkter. Veneto är även hemregion för det vita mousserande vinet Prosecco, som är ett utmärkt aperitifvin. Det venetianska köket präglas av fisk och skaldjur från både Gardasjön och Adriatiska havet, med typiska rätter såsom Spaghetti alle Vongole (spaghetti med musslor), Brodo di Pesce (fisksoppa) eller Risotto alle Seppie (risotto med bläckfisk, svart i färgen av bläckfiskens mörka bläck!).

Det autentiska Italien

Veneto är en region som har otroligt mycket att bjuda på, som till exempel vackra och intressanta städer som Verona, Padova, Vicenza och Venedig. Alla med deras medeltida centrum fulla av sevärdheter och stämning är bara ett sätt att uppleva Veneto på. Sedan får vi inte glömma den autentiska sidan av Gardasjön som fascinerar med sin vackra natur.

I inlandet öppnar sig ett varierande landskap med vindistrikt och små stämningsfulla städer som präglas av autentiska centrum där inget liknar det andra. Men något som sällan skiljer sig är att man i varje stad finner det centrala torget med vackra husfasader där vi turister älskar att blanda oss med den lokala befolkningen till smaken av en god glass eller ett gott lokalt vin.

Semester för par

En av romantikens ”huvudstäder” har i flera år varit Venedig. Inte undra på det, staden har allt och lite till för att ge en minnesvärd och romantisk semester. Men Veneto är mer än bara Venedig, romantiska Verona med sitt vackra centrum men även Gardasjön med sina genuina små städer inbjuder till kärlek och romantik.

Mer information inför din resa till Veneto

Veneto, som är Italiens åttonde största region, ligger i det nordöstra hörnet av landet, omgiven av regionerna Fruili Venezia Giulia i öst, Emilia-Romagna i söder, Lombardiet i väster samt Trentino-Alto Adige och Österrike i norr. Regionen har nästan 5 miljoner invånare, vilket gör den till en av de fem mest befolkningstäta regionerna i Italien.

Veneto är präglad av de tre stora bergskedjorna, de karniska Alperna, Dolomiterna och de Venetianska alperna, som tillsammans utgör hela 29% av regionens area; samt Po-slätten, som utgör hela 57% av regionens yta. I bergsområdena har du möjlighet att utöva många slags aktiviteter på din semester: vandring och trekking - och för de mer äventyrslystna: mountainbikecykling, ridning och fallskärmsflygning.

Men regionen bjuder också på ideala möjligheter för en härlig badsemester vid Adriatiska havskusten, som lockar med långa och breda sandstränder, vilka framförallt har lockat barnfamiljer från Skandinavien genom årtionden. Förutom att bada vid kusten, finns det också möjlighet att bada i vackra omgivningar vid regionens alla olika sjöar, inte minst vid Italiens största sjö, Gardasjön, som dessutom bjuder på en lång rad charmiga småstäder och spännande öar.

Men Venetos största dragplåster, är dess vackra kulturstäder, såsom Verona, Padova, Vicenza och inte minst  Venedig - Marco Polos och de hundra öarnas stad - som är en av de mest mystiska och magiska städerna i Italien, och dessutom finns på UNESCOs världsarvslista. 

Resmål i Veneto

 • Gästrecensioner 9,1
  Venedig
  30 hotell
  Adriatiska havets drottning behöver knappast någon närmare presentation. Venedig är kanske den mest unika staden i världen och det är först när man börjar utforska stadens alla hemligheter som magin verkligen infinner sig.
 • Gästrecensioner 9,0
  Bardolino
  9 hotell
  En av de mest klassiska städerna vid Gardasjön är Bardolino. Här får du det bästa med Gardasjön i form av en stämningsfull stad, vacker utsikt till sjön och en perfekt utgångspunkt för utflykter till Valpolicellas vindistrikt och sevärda Verona.
 • Gästrecensioner 9,3
  Verona
  7 hotell
  Det var i Verona som Shakespeare lät Romeo och Julia träffa varandra. Staden är otroligt romantisk men bjuder där utöver även på några av Italiens mest intressante historiska platser, massor av möjligheter till kulinariska utsvävningar och andra ... kulturella upplevelser. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,2
  Garda
  6 hotell
  Garda är med sitt läge i den sydöstra änden av Gardasjön perfekt för både en aktiv semester med familjen och en ren livsnjutarsemester där du kan njuta i full utsträckning av områdets golfbanor, vindistrikt, Wellness och inte minst det breda ... urvalet av bra restauranger. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,6
  Barnens favorit vid Gardasjön är utan tvekan Peschiera del Garda. Naturligtvis beror detta på att Italiens största nöjespark Gardaland ligger just här. Men även staden och dess centrum är värt ett besök, då den bjuder på skön semesterstämning.
 • Gästrecensioner 8,3
  Lazise
  5 hotell
  Lazise ger dig ett idealiskt läge när det gäller att utforska de många sevärdheterna och städerna omkring Gardasjön. Själva Lazise är dock i sig själv också en trevlig stad. Här kan du sitta på små trevliga torg och betrakta stadens liv i lugn ... och ro medan du avnjuter en god måltid. Läs mer

Populära hotell i Veneto

Italien, Norra Italien, Veneto, Porto Santa Margherita
9,1
Fantastiskt
737 omdömen
 • Närmaste flygplats: 51 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Veneto, Lido di Venezia
 • Närmaste flygplats: 27 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Malcesine
8,9
Mycket bra
438 omdömen
 • Närmaste flygplats: 63 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Kända och okända städer

Regionens huvudstad sedan över 1000 år är ganska föga förvånande Venedig, en av de få städerna i världen som kan sägas vara unik. Staden har överlevt mot alla odds mitt i Adriatiska havets tidvatten och har ca. 13 miljoner besökare per år. Under 1100- till 1300-talet var Venedig en världsmakt, vars många palats nu har blivit till museer, hotell och bostäder.

Venezia (Venedig på italienska) är den mest berömda staden i Veneto. Staden är unik på grund av sina kanaler men också för att den besitter en historisk rikedom och atmosfär som må sägas vara fantastisk.

Sköna Verona har allt vad hjärtat begär, stämningsfyllda piazzor (torg), romerska monument, härliga restauranger, en vacker omgivande natur och inte minst den romerska amfiteatern med storslående operaföreställningar om sommaren.

Vicenza är nästan oberörd av turister om du jämför med Venezia och Verona. Staden är en arkitektonisk pärla som har flera vackra renässansbyggnader. Staden har en raffinerad prägel över sig och är mysig att bara gå runt i.

Padova hör också till, hur otroligt det än låter Venetos intressantaste städer. Padova är fascinerande med sin historiska rikedom, sköna villor och goda matställen i staden och utanför.

Chioggia är en liten mini-Venedig hur otroligt det än låter. En förbisedd pärla med små kanaler men utan de stora turistmassorna.

Vad tycker gästerna om i Veneto?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 816 recensioner