Weekendresor till Venedig  

Söker du efter den perfekta destinationen till en långweekend med din bättre hälft, kollega, vän eller syskon? Venedig är för många den perfekta platsen att åka till på en långweekend, då den italienska storstaden inte linger mer än en kort flygtur bort från Sverige eller Danmark. Glöm därför allt som har med vardagens stress och måsten att göra, medan du seglar fram på de enastående kanalerna i en gondol, eller när du fördjupar dig i stadens fantastiska historia och kultur.

Venedig garanterar dig massor av upplevelser, som du kan ta med dig hem i resväskan, när din semester är förbi, och det finns gott om möjligheter för romantiska stunder, om det är det du är på jakt efter. Därutöver passar staden också till familjesemestrar, framförallt sträckan längs kusten från Venedig till Trieste, vilka är perfekta att besöka för dig som är iväg med hela familjen. Dessutom är stadens unika kännetecken - nämligen alla gondoler, vattentaxi, och färjor, vilka har ersatt bussar, bilar och tåg - något alla åldersgrupper kommer tycka är spännande att uppleva.

Upplev ett hav av sevärdheter i Venedig

När du besöker Venedig, bör du utan tvekan ta vägen förbi Markuskyrkan och Markusplatsen, samt Dogepalatset, som likaså ligger på Markusplatsen. Palatset är byggt i ljusröd marmor, och det är fullt av historia i alla salar och rum. Därutöver bör du besöka Suckarnas Bro, som är en legendarisk bro i Venedig. Bron har fått sitt namn, för att fångar genom historien korsat den på väg till fängelset, och suckat djupt på grund av brons skapelse. Trots brons mörka historia och ursprung upplevs den dock av många som en av de mest romantiska ställena i Venedig, och Suckarnas Bro är perfekt att åka till, om du är på en romantisk weekendresa med din partner.

Venedig är självklart också den ultimata platsen att shoppa på, och du hittar många av de stora, italienska modenamnen i stan, såsom Valentino och Armani. Därutöver hittar du allt från smycken till skinnvaror, och på marknader kan du göra stora fynd. Avsluta eventuellt shoppingdagen med en läcker omgång risotto eller seafood på en av alla trevliga restauranger, som du hittar överallt i stan. 

Boka en billig weekendresa till Venedig

Skulle du också kunna tänka dig att åka på en långweekend till Venedig, så ska du nyttja vår sökmotor. Här kan du nämligen snabbt och lätt sätta ihop den ideala weekendresan till Venedig, och vi erbjuder alltid låga priser på reguljärflyg och utvalda hotell av hög kvalitet. Du kan därför helt själv välja, om du vill resa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, allt beroende på vad som passar dig bäst.

Med en så kort flygtid som det är från Sverige till Venedig, finns det inga ursäkter för att inte åka till denna fantastiska stad, och en långweekend är för många en passande tid för att utforska staden. På detta sätt behöver du endast ta ledigt en eller två dagar, vilket gör en resa till Venedig både överskådlig och realistisk. Du kan flyga till flygplatserna nära inpå Venedig, eller till Milano, varifrån du kan ta snabbtåget österut tills du når staden.

>> Läs mer om en storstadssemester med Escapeaway här
>> Se infor om paketresor till Italien här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Venedig

Populära hotell i Venedig

Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
8,5
Mycket bra
2393 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 4.5 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
8,8
Mycket bra
3620 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
8,6
Mycket bra
1853 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang