Resor till Vallo di Nera

Liten medeltida stad med mycket charm

På ett litet berg uppe över Nerafloden, ligger Vallo di Nera som är en av Italiens vackraste landsorter. Staden är en bra utgångspunkt för att utforska Umbrien.

Det har bott människor här i flera tuden år, men den faktiska staden uppstod inte förrän uppförandet en borg år 1217 - borgen ödelades dock på 1500-talet, men staden kvarstod. Idag bor det endast dryga 400 personer i Vallo di Nera, och staden är full av medeltida charm med sina smala gator, torn, kyrkor och vackra hörn. Det är inte konstigt, att den lilla charmiga landsorten är upptagen på listan I Borghi più belli d'Italia - en lista över Italiens vackraste landsorter. 

Det är inte långt till en av regionens mest fascinerande städer, Spoleto, där du hittar ett rikt kulturliv och allt du kan önska dig i form av butiker och restauranger.

Karta över Vallo di Nera

Klicka på kartan här nedan för att för en överblick över landsorten, samt för att se var våra semesterbostäder är placerade i området.Semesterbostäder och hotell i Vallo di Nera

På Escapeaway har vi specialiserat oss på att erbjuda mer än bara ett övernattningsställe till semestern i Italien - vi ger dig också möjligheten att få uppleva det autentiska Italien, genom att bo i mindre städer, där den unika italienska charmen och gästfriheten lever och gror.

Precis så, är Vallo di Nera, och vill du hitta en semesterbostad eller ett hotell här, behöver du endast ange dina semesterdatum i sökmotorn överst på denna sida, så får du snabbt en överblick över alla typer av logi i och runt omkring staden.

>>> Se det stora urvalet av resor till Umbrien här

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vallo di Nera