Guidade turer och utflykter i Umbrien

Boka utflykter och guidade turer i Umbrien här

Åk iväg på spännande utflykter och guidade turer i Umbrien med Viator och Escapeaway. Välj mellan många tuer och utflykter tillsammans med professionella guider. Hög kvalitet och säkrade platser.

Klicka här för att söka

Utflykter och guidade turer i Umbrien erbjuds av Viator i samarbete med Escapeaway.

Förslag på uflykter i Umbrien

Städer du inte får missa i Italiens gröna hjärta
Umbriens huvudstad, Perugia, var en av etruskernas viktigaste städer, och var en gång i tiden större än självaste Rom. Därför kan du hitta flera intressanta och vackra monument i det historiska centrumet, som dessutom är mycket trevligt att strosa runt i. Har du tur och besöker Perugia vid rätt tidpunkt, kan du i juli få uppleva en av Italiens största jazzfestivaler, eller i oktober den stora chokladfestivalen.

Assisi tornar upp sig högt på en kulle, och på håll ger staden ett imponerande intryck. Även på nära håll har staden mycket att erbjuda, och är framförallt ett viktigt stopp för pilgrimmer från hela världen. Den stora basilikan, Basilica di San Francesco, som är uppdelad på två nivåer är ett av stadens mest kända monument, och är värd ett besök också för konstintresserad då den har en hel del vackra freskomålningar från 1200-talet.

Vin- eller olivoljeprovning och matlagningsklasser
Umbrien är en liten region, men fylld med stora smaker. Då regionen inte gränsar till något hav, är det umbriska köket representerat av olika sädesslag, grönsaker, örter och olika köttprodukter. De gröna kullarna och backarna, och det varma klimatet, har också skapat perfekta förutsättningar för att odla oliver och druvor - därför kan du passa på att delta på en vinprovning eller olivoljeprovning under din semester i Umbrien. Sagrantino är ett av regionens mest kända viner, och följer du Sagrantino-rutten kommer du att få ta del av ett av de vackraste, och mest välbevarade landskapen i Italien. 

Kan man sola och bada i Umbrien?
Svaret är, absolut! Även om regionen inte gränsar till Medelhavet på någon sida, så har Umbrien en hel del sjöar där badmöjligheterna är många. Trasimenersjön är Italiens fjärde största sjö, och är belägen endast 50 km från Perugia. Vill du däremot bada i havet får du bege dig till grannregionerna - antingen Le Marche i öster där du kan bada i Adriatiska Havet, eller till Toscana eller Lazio i väster där du istället badar i Tyrrenska Havet.

>> Läs mer om udflugter