Resor till Umbertide

En översedd pärla i Umbrien

Den vackra staden Umbertide är stor nog att ha ett levande kulturliv, men inte större än att du känner av dess ursprungliga atmosfär.

Umbertide har en historia som går mycket långt tillbaka, men först under 1100-talet började staden få det utseende som vi än kan se idag i det lilla historiska centrumet. Under andra halvan av 1300-talet fick staden sina egna statyer, och från 1374 till 1390 byggdes den borg som än idag pryder staden med sitt massiva torn på hela 40 meter, och sina tre praktfulla runda hörntorn.

Tack vare sitt läge vid Tiberns bredd, är Umbertide lättare att utforska till fots än de flesta andra städerna i regionen, som ofta ligger på branta sluttningar.

Karta över Umbertide

Klicka på kartan här nedan för att för en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Modern konst och kultur

Den gamla stadsdelen är framförallt präglad av La Rocca. Borgens imponerande arkitektur är dessutom också utställningsplats för modern konst - en spännande kontrast.

Intressanta konstverk

Staden är också hemstad för ett par kyrkor som rymmer intressanta konstverk. Besök till exempel Chiesa di Santa Maria della Pietá från 1500-talet, som har fresker av mästaren Pinturicchio, eller Santa Croce från 1600-talet, vars huvudaltare är vackert dekorerat av en storslagen "Nedtagning från korset" av Luca Signorelli.

Vacker keramik och goda lantbruksprodukter

När du ändå är här i området, så ska du också överväga att köpa lite minnen med hem då Umbertide är känd för sin fina keramik. Du kan även köpa några av de goda lantbruksprodukterna eller kanske bara nöja dig med att äta dem på någon av stadens restauranger.Hotell, semesterlägenget eller villa

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Umbrien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Umbertide under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Umbrien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Lufthavne og lokal transport

Flygplatser och lokal transport Det är drygt 2000 km från (mellersta) Sverige, om du hade tänkte åka iväg på en bilsemester till Italien. Vill du hellre flyga, finns det åtskilliga flygplatser inom räckvidd. Närmast ligger Perugia flygplats, som bland annat betjänas av Ryanair. Det finns dock inte i skrivande stund några direkta flygförbindelser hit, från flygplatserna i Skandinavien. Det finns det däremot till Florens, som också ligger inom räckvidd

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Umbertide har en tågstation och det kör bussar hit från flera andra städer i regionen. Det är dock en fördel att ha en hyrbil, om semestern går till en av Umbriens charmiga småstäder, det gäller även Umbertide - med en hyrbil blir det smidigare att ta sig runt och planera utflykter utan att behöva anpassa sig efter bussavgångarna i området.

Här hittar du råd om biluthyrning i Italien

Restauranger och shopping

Det ligger en del caféer på de mysiga torgen, precis som det finns ett brett urval av bra restauranger, där du kan fördjupa dig i den lokala, erkända gastronomin. Till de dagliga förnödenheterna, samt om du gärna vill laga några av semesterna måltider själv, kan det mesta hittas i stadens supermarknad. Vill du ha helt färska, lokala råvaror, rekommenderar vi också att lägga vägen förbi en av de veckovis förekommander marknaderna.

Utflykter

De vackra landskapen i staden bjuder på olivlundar, skogar och vingårdar som du kan spendera lång till på att besöka. Därtill kommer alla slott, borgar, kloster och kyrkor, som t.ex. det välbevarade medeltida slottet Civitella Ranieri från 1400-talet som ligger endast 5 km från staden.

Bland de större städerna är regionshuvudstaden Perugia också värd ett besök. Den välbevarade medeltidsstaden bjuder på kultur och historia, samt inte minst ännu fler restauranger och butiker i charmiga omgivningar.

Du bor heller inte långt från Trasimenosjön, som är Italiens fjärde största sjö, omgiven av flera trevliga städer.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Umbertide

Vad tycker gästerna om i Umbertide?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner